Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Μανιάτης: Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-πολύ αργά και πολύ λίγο

Οι προτάσεις μας για συνολικές επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας είναι στα συρτάρια τους και περιμένουν.

maniatis

Με δήλωσή του, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την ανακοίνωση ένταξης στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» 5.000 νοικοκυριών, τονίζει ότι η κυβέρνηση, προχωρά έστω και καθυστερημένα  στην αξιοποίηση των 56 εκ. ευρώ, από επιστροφές δανείων στο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρει ότι, οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», είναι ανεπαρκείς.

Παράλληλα, επισημαίνει πως, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, «είναι στα συρτάρια έτοιμες και περιμένουν, όπως περιμένουν και οι 20.000 θέσεις εργασία».

Η δήλωση του Γιάννη Μανιάτη

Για άλλη μια φορά, πολύ αργά και πολύ λίγο… Μετά από 20 μήνες κυβερνητικής απραξίας και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, η κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργείου προχωρά έστω και καθυστερημένα  στην αξιοποίηση των 56 εκατ. €, που τους αφήσαμε ως επιστροφές δανείων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», του 2ου καλύτερου ευρωπαϊκά προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας, ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζουμε ότι με δική μας πρωτοβουλία επενδύθηκαν συνολικά 450 εκατ. € στην οικοδομή και δημιουργήσαμε 12.000 θέσεις εργασίας για το διάστημα 2013-2014. Τα σημερινά 56 εκατ. € προέκυψαν από την πρόβλεψή μας για επανεπένδυση των αποπληρωμών των δανείων των αιτήσεων που ολοκληρώνονται. Όμως και πάλι οι κυβερνητικοί χειρισμοί  είναι ανεπαρκείς. Εντάσσουν μόλις 5.046 αιτήσεις από τις 25.000 που είχαν εξαγγείλει πριν λίγους μήνες.

Οι προτάσεις μας για συνολικές επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας 1,2 δις € από το ΕΣΠΑ και το Πακέτο Juncker είναι στα συρτάρια τους και περιμένουν. Όπως περιμένουν και οι 20.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στον κλάδο της οικοδομής.

Μόνο πια που οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να τους περιμένουν…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By