Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Μανιάτης: Η Ελλάδα μπορεί να μεγιστοποιήσει την ανταγωνιστικότητα της

Κριτική στην γραφειοκρατεία και αδιαφάνεια του Δημοσίου

maniatis-giannis2_1

Από το βήμα του συνεδρίου «Project Management Congress 2014 – Projects, Leadership and Politics», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Γιάννης Μανιάτης, έκανε λόγο για δυνατότητα περαιτέρω ώθησης στην ανάπτυξη.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα ένα συμπιεσμένα αναπτυξιακό ελατήριο που μπορεί πολύ γρήγορα να μεγιστοποιήσει την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την παραγωγικότητά της», τόνισε ο υπουργός και προσέθεσε ότι «υπό βασικές, προφανείς και αυτονόητες προϋποθέσεις, η ύπαρξη αναπτυξιακών ρυθμών και εξαιρετικά μεγάλων είναι πολύ πιθανή, φτάνει να υπάρξουν στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις, συνέχεια και επιμονή».

Ο κ. Μανιάτης άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Δημόσιο, τονίζοντας ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια διακρίνεται για πολυπλοκότητα, γραφειοκρατία και αδιαφάνεια.

Προανήγγειλε επίσης ότι την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο μέσω του οποίου ο πολίτης ή ο επενδυτής θα έχει πλήρη παρακολούθηση και θα ξέρει κάθε φορά πού βρίσκεται η περιβαλλοντική του αδειοδότηση, προσωποποιημένα και όχι γενικευμένα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By