Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Μάρδας: Λήψη μέτρων στήριξης για τους Έλληνες εξαγωγείς

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών στα εγκαίνια της  1ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Σερρών «Ser Expo 2015»

mardas

Μέτρα στήριξης για τους Έλληνες εξαγωγείς που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο προς τις διεθνείς αγορές, πρόκειται να ανακοινώσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, εγκαινιάζοντας την 1η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών «Ser Expo 2015», η οποία άνοιξε απόψε τις πύλες της και θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι στη διάρκεια της περιήγησής του στην έκθεση είδε καινοτόμες προτάσεις στον τομέα του επιχειρείν και τονίζοντας ότι ο Νομός Σερρών έχει να επιδείξει εξαιρετικά δυναμικά προϊόντα, διατύπωσε την ευχή του χρόνου η «SerExpo» να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τη διοίκηση του επιμελητηρίου Σερρών για τη διοργάνωση συνεδρίου στο πλαίσιο της έκθεσης και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η πραγματοποίηση της έκθεσης δηλώνει πείσμα και επιμονή για την ανάπτυξη του τόπου και της χώρας».

Ο επικεφαλής του επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, υπογράμμισε την ανάγκη να «γνωρίσουν άπαντες τα προϊόντα που παράγουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Σερραίοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες», και πρόσθεσε ότι «τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια όλων εκείνων, που ακόμη και παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, στηρίζουν εμπράκτως τον τόπο και την κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση που φιλοξενείται στον αύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (πρώην Νομαρχία), δίνουν δυναμικό «παρών» 120 επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων ποσοστό 40% εξ αυτών είναι μεταποιητικές, αν και στο Νομό αντιπροσωπεύουν μόλις το 12%.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν, ενώ επισημαίνεται ότι συνολικά έχουν τυπωθεί 40.000 χαρτάκια με αριθμούς, που θα αποτελούν και τη συμμετοχή του κάθε επισκέπτη στις κληρώσεις δώρων που θα γίνονται κάθε μισή ώρα από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ. Στην έκθεση έχουν προσκληθεί οι μαθητές όλων των σχολείων του Νομού, περισσότεροι από 1000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Σημειώνεται ότι πλούσιο είναι το πρόγραμμα το παράλληλων εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συναυλίες της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Κώστα Μακεδόνα, αλλά και πραγματοποίηση φόρουμ με τη συμμετοχή Βαλκάνιων και ημερίδας για τις σύγχρονες τεχνολογίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By