Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Μάθημα ανθρωπιάς από ζευγάρι ηλικιωμένων- Πήραν σπίτι τους στην Ειδομένη πρόσφυγες – [Βίντεο]

Μαθήματα ανθρωπιάς παραδίδει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ειδομένη που έδωσε τροφή και στέγη σε μία οικογένεια από τη Συρία και επιβραβεύτηκε με το πιο «ζεστό» τρόπο

eidomeni

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι γερμανικής παραγωγής και για αυτό δε γνωρίζουμε τι λέει στη παρουσίαση του ο εκφωνητής. Μπορούμε να υποθέσουμε, πως περιγράφει τις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες, ή το πόσο αυξημένες είναι οι προσφυγικές ροές τα τελευταία 24ωρα, ή ακόμα το τιτάνιο αγώνα που δίνουν όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, για να μπορούν να έχουν όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο άνθρωποι, κάπως πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Αυτό όμως που ξέρουμε με βεβαιότητα, είναι αυτό που μας είπε η γλώσσα του σώματος της μητέρας της οικογένειας των προσφύγων, που βρήκαν κατάλυμα σε ένα σπίτι συνταξιούχων στο χωριό της Ειδομένης,  έτσι όπως το αποτύπωσε η κάμερα, σε μία άκρως συγκινητική και ανθρώπινη στιγμή.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων τόλμησε και πήρε στο σπίτι του αυτή την οικογένεια, απαντώντας με το καλύτερο τρόπο σε όλους αυτούς τους μισάνθρωπους, που θεωρούσαν μία τέτοια κίνηση ως υποτιμητική. Τόλμησε και δικαιώθηκε, όταν η μητέρα της οικογένειας αυτής, βγήκε και έσπευσε να φιλήσει τα χέρια των ανθρώπων που ζέσταναν τα παιδιά της, τους έδωσαν ένα πιάτο φαγητό και έκαναν το χρέος απέναντι στον άνθρωπο.

Αυτό το περιστατικό ευτυχώς έρχεται να προστεθεί και σε πολλά άλλα, που είδαν το φως της δημοσιότητας όλο αυτό το διάστημα και δεν έπαψαν στιγμή να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς στα νησιά ή στις πόλεις μας.

Περιστατικά που ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά μίας κοινωνίας που ξέρει, έστω και με τη μορφή του αταβισμού,  τι σημαίνει ανθρωπιά και απαντάει με αυτή η χείρα βοηθείας που απλώνει, πως ανθρωπιά α λα καρτ δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει ανθρωπιά  μόνο για Έλληνες.

Περιστατικά που απαντούν με το καλύτερο τρόπο, σε όλα αυτά τα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας που σκέπασαν τα προηγούμενα χρόνια τη κοινωνία μας και έστειλε τους κοινωνούς και τους κήρυκες του μίσους στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

[video_embed][/video_embed]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)