Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2020

Μεγάλες πυρκαγιές σε Εύβοια και Ρόδο

«Μάχη» δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

imittos4

Σκληρή μάχη με δυο μεγάλες πυρκαγιές δίνουν οι Πυροσβέστες σε Εύβοια και Ρόδο. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στον Απόλλωνα της Ρόδου, όπου ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι φλόγες καίνε πουρνάρια όμως ευτυχώς δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 5μελές πεζοπόρο τμήμα, που συνεπικουρούνται από δυο αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα. Μεγάλες ενισχύσεις βρίσκονται καθ’ οδόν, με 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα να μεταβαίνει στο νησί από τη Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος C130, ενώ 11μελές τμήμα κινείται προς τα εκεί από την Αθήνα με ελικόπτερο Super Puma. Ακόμα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα βρίσκονται εν πλω προς τη Ρόδο με μεταγωγικό σκάφος από τον Πειραιά.

Παράλληλα, ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη δασική φωτιά κοντά στον οικισμό Άτταλη Ψαχνών στην Εύβοια. Νωρίτερα διατάχθηκε προληπτικά η εκκένωση του κοντινού οικισμού Μακρικάπα λόγω των πυκνών καπνών, όμως για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επί τόπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 18μελές πεζοπόρο τμήμα, ενώ ισχυρά είναι τα εναέρια μέσα, με δυο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη να πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στο Δραγόγιο της Ανδρίτσαινας, με την Πυροσβεστική να εκτιμά ωστόσο πως η φωτιά δίνει καλή εικόνα.

Στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

By