Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Μέι κατά Τραμπ: Μην κάνεις εικασίες για την επίθεση στο Λονδίνο

«Νομίζω ότι δεν βοηθά να κάνουμε εικασίες όταν βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα». Με αυτόν τον τρόπο, απάντησε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας στα tweet του Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση στο Λονδίνο.

«Άλλη μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη […] Πρέπει να είμαστε δυναμικοί» ανέφερε Ο Τραμπ επιπλήττοντας εμμέσως τις βρετανικές αρχές και λέγοντας πως οι δράστες ήταν γνωστοί στη βρετανική αστυνομία.

Και συνέχισε:

«Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με ένα πολύ πιο σκληρό τρόπο […]».

Μετά το πέρας της σύσκεψης της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra, της οποίας προήδρευσε, η Μέι μίλησε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC και δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τα όσα ανέφερε ο Τραμπ, ο οποίος έκανε εμμέσως λόγο για ανεπάρκεια της Scotland Yard στην αντιμετώπιση της τρομοκρατών, οι οποίοι, σύμφωνα με ένα από τα tweets, ήταν «στο στόχαστρο» των βρετανικών αστυνομικών αρχών και συνεπώς γνωστοί σε αυτές.

«Οι εικασίες σχετικά με το τι συμβαίνει σε μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν βοηθούν κανέναν», ανέφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας το σχόλιο του εκπροσώπου της Scotland Yard, ο οποίος χαρακτήρισε τα σχόλια του Τραμπ «μη βοηθητικές εικασίες».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση της Cobra δεν επέφερε αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού στη χώρα. Όπως ανέφερε η Μέι, αυτό θα συμβεί μόνο σε περίπτωση που οι υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν ότι υπάρχει άμεση απειλή για νέα επίθεση.

«Η απειλή της τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουμε παραμένει »δριμεία», όμως εργαζόμαστε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By