Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Μεϊμαράκης: Ο κίνδυνος για Grexit δεν εξαφανίστηκε

Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το grexit, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και υπογράμμισε πως η ΝΔ στοχεύει στην Ελλάδα της δημιουργίας, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής

meimarakis

Ψηφίζουμε «ναι» γιατί στηρίζουμε την Ελλάδα, ψηφίζουμε «ναι» για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το ευρώ, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας πως «στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ».

Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το grexit, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και υπογράμμισε πως η ΝΔ στοχεύει στην Ελλάδα της δημιουργίας, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε: «Υπολογίσατε πόσο κόστισε στην χώρα ο συμβιβασμός που κάνατε ενώ απορρίψατε την συμφωνία που θα μπορούσατε να έχετε πριν από μήνες. Η Ευρώπη αλλάζει και εμείς δεν είμαστε μέσα. Στο γερμανικό κοινοβούλιο το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την συμφωνία. Δεν υπάρχει δεξιό και αριστερό μνημόνιο, υπάρχουν αναγκαίες πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πράξεις και παραλείψεις που επιδείνωσαν την κατάσταση στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα και για αθέτηση υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό. «Φέρατε πιο επώδυνη πρόταση από αυτή που απορρίψατε στο δημοψήφισμα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ρώτησε με σκωπτικό τρόπο:

«Υποδεχθήκατε τους τροϊκανούς σήμερα που ήλθαν στα υπουργεία;». «Τα στοιχεία μίας κακής συμφωνίας μπορούμε να τα συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε».

Εξηγώντας την θετική ψήφο στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων είπε: «Η ΝΔ συμφωνεί με εσάς μόνο στον εθνικό σκοπό, στηρίζουμε την Ελλάδα και την πατρίδα και ψηφίζουμε «ναι» για να κρατήσουμε την χώρα στο ευρώ και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη που εξ αιτίας σας χάσαμε. Σας καλώ να αποδεχθείτε τα θετικά που άφησε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και να χτίσετε πάνω σε αυτά».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέπτυξε το δικό του πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Εκπροσωπείται το βαθύ κράτος, όλους εκείνους που δεν θέλουν να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα και η εργασία σε αυτόν τον τόπο. Εκπροσωπείτε τον κρατισμό, βάζετε φόρους στον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσετε ένα μεγάλο και αντιπαραγωγικό κράτος.

Εμείς θέλουμε ένα πιο μικρό κράτος με επιτελικό ρόλο. Η ΝΔ κοιτάζει το μέλλον και επιλέγει τον μεσαίο δρόμο χωρίς κραυγές με διάλογο, επιλέγει τον δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου που έχει κέντρο τον άνθρωπο και εργαζόμαστε για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

Στην απάντησή του στον κ. Τσίπρα τον κατηγόρησε ότι έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ για να μην προλάβουν τα θετικά της πολιτικής της και κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Είπε δε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έδωσαν τίποτε στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και έτσι εμμέσως βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)