Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Μαίνεται η πυρκαγιά σε δάσος της νότιας Αυστραλίας

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πυροσβέστες, έχουν τραυματιστεί ελαφρά

fwtia_purkagia

Μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται σε δάσος δίνουν οι πυροσβέστες στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.

Από την πυρκαγιά, που ξέσπασε το Σάββατο σε περιοχή του Όρους Λόφτι Ρέιντζις, ανατολικά της Αδελαΐδας, έχουν καταστραφεί δέκα σπίτια, ενώ σχεδόν 130.000 στέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης αποτεφρώθηκαν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τις υπηρεσίες διάσωσης της πολιτείας, από την πύρινη λαίλαπα εξακολουθούν να απειλούνται κατοικίες.

Ο υδράργυρος έπεσε από χθες και ο αέρας, που είναι επιβαρυντικός παράγοντας για τις πυρκαγιές, έχει υποχωρήσει. Οι καιρικές αυτές συνθήκες προβλέπεται να συνεχιστούν έως αύριο, Τρίτη, ενώ στη συνέχεια η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί εκ νέου και να φθάσει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Τζέι Ουέδεριλ, υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες που μετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πρέπει να επωφεληθούν από τον ήπιο καιρό. «Δίνουμε μάχη με τον χρόνο για να θέσουμε την πυρκαγιά υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν, πριν η θερμοκρασία ανεβεί και οι άνεμοι ενισχυθούν», είπε.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πυροσβέστες, έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

By