Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Μercedes GLB: Το νέο SUV των Γερμανών

Το πρωτότυπο μοντέλο της Mercedes μας δίνει μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη Mercedes GLB που θα δούμε στα τέλη του έτους.

Η νέα Mercedes GLB θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2019 και θα ενταχθεί στην οικογένεια των compact SUV της φίρμας, δίπλα στη GLA. Προς το παρόν, οι Γερμανοί μας δείχνουν το concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί η έκδοση παραγωγής. Όπως μπορούμε να δούμε και στις σχετικές εικόνες, η GLB concept διαθέτει ένα μυώδες τετραγωνισμένο αμάξωμα, με μήκος 4.634 χιλιοστά, το οποίο στο σύνολό του θυμίζει την εμβληματική G-Class. Eπίσης, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος μας προϊδεάζει για ένα μοντέλο με πολλές Off Road δυνατότητες.

Πολυτέλεια και άνεση στο εσωτερικό του SUV της Mercedes, της GLB

Πολυτέλεια και άνεση στο εσωτερικό του SUV της Mercedes, της GLB

Με… άγριες διαθέσεις έρχεται η GLB, το νέο SUV της Mercedes

Στο εσωτερικό τώρα, η πρωτότυπη GLB παρουσιάζει μια 7θέσια διάταξη, με 3 σειρές καθισμάτων. Για την ενίσχυση της πρακτικότητας, η εταιρεία αναφέρει πως η μεσαία σειρά σύρεται σε μια απόσταση 140 χλστ. (κατά 90 χλστ. εμπρός και κατά 50 χλστ. πίσω), για να διαμορφώσει ανάλογα το χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών ή το πορτ-μπαγκάζ στην 5θέσια διάταξη. Σχεδιαστικά, το ταμπλό έχει πολλά κοινά με αυτό της νέας A-Class, υιοθετώντας την ίδια διάταξη με τις δύο μεγάλες οθόνες για τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων MBUX.

Κάτω από το καπό του concept των Γερμανών βρίσκεται ένας 2λιτρος turbo 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 224 ίππων ισχύος και 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης 4Matic, που έχει και δυνατότητα κλειδώματος της ροπής στο 50:50 μεταξύ των δύο αξόνων όταν το mode Off-Road επιλεγεί. Ωστόσο, η έκδοση παραγωγής αναμένεται να περιλαμβάνει στην γκάμα της και μοτέρ μικρότερου κυβισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για την επερχόμενη Mercedes GLB θα έχουμε στη διάθεσή μας μέσα στους επόμενους μήνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By