Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Μείωσαν το ποσό για την εγγύηση του Κοντομηνά

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε προτείνει τη μείωση στα 4 εκατ. ευρώ

Στα 4 από τα 5 εκατ. ευρώ μειώθηκε το ποσό για την εγγύηση  πρέπει να καταβάλει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, με διάταξή του ορίζει ότι μέχρι τις 21 Μαρτίου 2014 θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση μειωμένη κατά 1 εκατομμύριο ευρώ, από αυτή των 5 εκατομμυρίων που αρχικά του είχε επιβληθεί.
Μεταξύ άλλων ο ανακριτής διευκρινίζει διευκρινίζει ότι η εγγύηση μπορεί να καλυφθεί  με μετρητά, με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων αλλά και την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε ζητήσει  την μείωση της εγγύησης  στα 4 εκατομμύρια ευρώ, προτείνοντας το 1 εκατομμύριο να επιστραφεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καυτηριάζοντας παράλληλα την πολυτελή του ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν εκείνο που είχε άρει τη διαφωνία που είχε ανακύψει μετά την απολογία του κατηγορούμενου για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, με τον ανακριτή της υπόθεσης να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα Π. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισής του.Τελικά το Συμβούλιο με βούλευμα του τάχθηκε υπέρ της άποψης του ανακριτή. Ωστόσο λίγες ημέρες μετά ο επιχειρηματίας κατέθεσε προσφυγή προκειμένου να πετύχει τη μείωση της εγγύησης από τα 5 εκατ. ευρώ στις 500.000 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By