Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Μυστήριο με την αυτοκτονία 50χρονης δημοσιογράφου στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Στενοί της συνεργάτες κάνουν λόγο για δολοφονία

dimosiografos autoktonia ataturk

Η 50χρονη δημοσιογράφος Τζάκι Σάτον, είναι η γυναίκα που βρέθηκε χθες, από τρεις Ρώσους ταξιδιώτες, κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη. Η μαρτυρία συναδέλφου της ο οποίος τη χαρακτήρισε ως «την πιο σκληρή γυναίκα που θα μπορούσες να γνωρίσεις» έρχεται σε αντίθεση με το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Η Σάτον έχασε την πτήση της για Ιράκ, λέγεται μάλιστα ότι επαναλάμβανε στο προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας ότι δεν διέθετε αλλά χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο. Η Τζακλίν Αν Σάτον, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη από το Λονδίνο το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου, στις 21:58 με την Turkish Airlines για να μεταβεί σε πτήση για την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Έρμπιλ.

Ωστόσο για άγνωστο -μέχρι στιγμής λόγο- έχασε την πτήση. Το προσωπικό δε δέχθηκε την παράκληση της να την αφήσουν να πάρει την επόμενη πτήση. Της είπε ότι θα έπρεπε να αγοράσει νέο εισιτήριο καθώς η εταιρεία δεν ευθυνόταν για την απώλεια της πτήσης.

Η Σάτον τους ζήτησε συγγνώμη και τους είπε ότι πρέπει να μεταβεί στην τουαλέτα. Μετά από λίγη ώρα, βρέθηκε κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της μέσα στην τουαλέτα.

Είχε αναλάβει χρέη αναπληρωτή διευθυντή του Institute for War and Peace Reporting. Η είδηση του θανάτου έρχεται μόλις πέντε μήνες μετά τον θάνατο του προκατόχου της Ammar Al Shahbander σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη.

Ο δημοσιογράφος Mazin Elias, που είχε συνεργαστεί μαζί της, είπε στη Mail Online πως ήταν αδύνατο να έχει αυτοκτονήσει, ισχυριζόμενος ότι κάποιος τη δολοφόνησε. «Στο Ιράκ όλα ήταν δύσκολα, όλα ήταν μια πρόκληση, αλλά εκείνη συνέχισε. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι είναι αδύνατο να αυτοκτόνησε».

Άλλος φίλος και συνάδελφός της, ο Christian Bleuer, εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες του στο Twitter. «Η πιο σκληρή γυναίκα που θα μπορούσες να γνωρίσεις. Η τουρκική αστυνομία λέει ότι αυτοκτόνησε επειδή έχασε την πτήση της; Αν οι Τούρκοι λένε ότι μια κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου δεν λειτουργούσε σωστά, τότε η Τζάκι Σάτον δολοφονήθηκε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By