Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Μηταράκης: Να συμπεριληφθούν στο φάκελο του ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία για το ιδιωκτιιακό καθεστώς της Κουμουνδούρου

Επικαλούμενος παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας των Νέων ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν σκιές γύρω το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Σε παρέμβαση του στην εξεταστική επιτροπή ο κ. Μηταράκης επικαλέστηκε επιστολή του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, προς τις τράπεζες, σύμφωνα με την οποία «το συγκεκριμένο ακίνητο αναφέρεται ως κάτι που μελλοντικά, όταν περιέλθει στην κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να δοθεί ως εγγύηση για τα δάνεια του κόμματος». Με άλλα λόγια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εικάζει ότι μπορεί το εν λόγω ακίνητο να μην βρίσκεται στην κατοχή του κυβερνώντος κόμματος, παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί ως εμπράγματη εγγύηση.

Ως εκ τούτου ο κ. Μηταράκης, εν όψει και την της εξέτασης του μάρτυρα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ζήτησε να κατατεθούν στο φάκελο του ΣΥΡΙΖΑ οι συμβολαιογραφικοί τίτλοι κτήσης του κτηρίου και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τους αρχικούς ιδιοκτήτες, ήτοι ο τίτλος μεταβίβασης, τα φορολογικά παραστατικά που δείχνουν ότι έχουν πληρωθεί οι φόροι μεταβίβασης και δωρεάς και τα παραστατικά που δείχνουν ότι έχει πληρωθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

«Αυτό το λέω από σήμερα και όχι την ερχόμενη Πέμπτη για να μη θεωρηθεί ότι προσπαθούμε να αιφνιδιάσουμε και να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Είναι ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, υπάρχει το δημοσίευμα του Μικροπολιτικού που το καταθέτω στα πρακτικά και παρακαλούμε να συμπεριληφθούν στο φάκελο του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα στοιχεία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο βουλευτής της ΝΔ έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη «καυτό» ζήτημα σχετικά με τον δανεισμό κομμάτων της Αριστεράς. Ειδικότερα, σημείωσε -επικαλούμενος άρθρο του «Μικροπολιτικού- ότι κουρεύτηκαν χρέη της Αριστεράς, κόμματος που προϋπήρχε του ΣΥΡΙΖΑ, γύρω στα 300 εκ. δραχμές τη δεκαετία του 1990.

«Όπως επίσης γνωρίζουμε ήδη καθώς έχει συζητηθεί στην Επιτροπή, ότι τη δεκαετία του 1990 χαρίστηκαν χρέη στην Εφημερίδα Αυγή. Από ό,τι φαίνεται τελικά, μέχρι στιγμής, τα μόνα χρέη που πραγματικά έχουν κουρευτεί, και όχι εν δυνάμει μπορεί να μην αποπληρωθούν, είναι χρέη που προέρχονται από την Αριστερά. Από ότι φαίνεται, το Τραπεζικό σύστημα, όσο κι αν αυτό φανεί παράδοξο, είχε μία προτίμηση να στηρίξει τη δεκαετία του 1990 την Αριστερά και αυτό δεν αποδεικνύεται από το σχόλιο το δικό μου αλλά από τα δύο κουρέματα χρεών που έγιναν τη δεκαετία του 1990, αυτό της ΕΑΡ και αυτό της εφημερίδας Αυγής», κατέληξε.

iefimerida.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)