Σάββατο, 25 Μαΐου, 2019

Μίτσελ: «Έχουμε καταλήξει στους παίκτες που θέλουμε…»

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ματς με τον Πανιώνιο, αλλά δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη και δυσκολεύτηκε και από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με τον Μίτσελ, κι ενώ οι ερυθρόλευκοι καλούνται εσπευσμένα να βρουν λύσεις για την άμυνά τους.

39aaa3e2b702d44f0560bd443742c92b_LΑπό τη μια ο τραυματισμός του Μποτία, από την άλλη η αποχώρηση του Αμπιντάλ, καθιστούν σαφές πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κινηθεί για την ενίσχυσή του στα μετόπισθεν.

Ας δούμε όμως τι είπε ο προπονητής των ερυθρόλευκων στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη επί του Πανιώνιου:
«Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι, αλλά μας έλειπε το βάθος. Υπήρχε μια αίσθηση ότι κινδυνεύουμε, ότι δεν υπάρχει σιγουριά λόγω του 1-0 που υπήρχε για πολλή ώρα, αλλά αυτό δεν φαινόταν στην εικόνα του αγώνα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά βαρύς και μας δυσκόλεψε, αλλά το 98% των τελικών προσπαθειών ήταν δικές μας».

Για το «αντίο» του Αμπιντάλ:
«Παρόλο που εδώ και δύο μήνες είχε αποφασίσει να αποχωρήσει, συνέχισε να δουλεύει μαζί μας σαν επαγγελματίας. Τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς να τις προβλέψεις, αλλά όταν κάποιος έχει προσωπικούς λόγους, είναι πιο σημαντικοί από τους επαγγελματικούς».

Για την αναζήτηση αντικαταστάτη στην άμυνα:
«Εδώ και δύο μήνες έχουμε αρχίσει την αναζήτηση του αντικαταστάτη. Έχουμε καταλήξει σε κάποιους παίκτες που προτιμούμε, έχουμε κάνει και με κάποιους διαπραγματεύσεις. Αυτό το θέμα πρέπει να λήξει μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, γιατί τώρα με την αποχώρηση του Αμπιντάλ και τον τραυματισμό του Μποτία θα χρειαστούμε αμυντικό. Το σημαντικό είναι να φέρουμε έναν αμυντικό και να είναι άμεσα εδώ. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς θα είμαστε πλήρεις. Θα επιστρέψει και ο Λούκα στο τέλος του μήνα, για να βοηθήσει εν τη απουσία του Εντινγκά. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι ο Σιόβας είναι κάθε μέρα και καλύτερος, είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας και είμαστε χαρούμενοι που έχει επανέλθει. Αν παίζει όπως σήμερα, ακόμη περισσότερο».

Για την αγωνιστική άνοδο του Μήτρογλου:
«Δε θέλω να στηρίζω τον Μήτρογλου, θέλω όλοι οι παίκτες μου να είναι σε καλή κατάσταση για να μη χρειάζεται να τους στηρίζω. Τον τελευταίο μήνα ο Κώστας έχει αρχίσει να θυμίζει περισσότερο τον Κώστα που γνωρίζουμε. Όχι μόνο στα πράγματα που φαίνονται, αλλά γενικότερα στο πώς συμπεριφέρεται, στο βάρος του, στη διατροφή του και στον τρόπο που δουλεύει. Τον χρειαζόμαστε, είναι θεμελιώδης παίκτης για μας. Μοιάζει πλέον περισσότερο με τον Κώστα όταν έφυγε από μας».

Για το παιχνίδι από τα άκρα:
«Όπως πλέον παίρνουμε περισσότερα από τον Μήτρογλου, ελπίζουμε να πάρουμε περισσότερα και από τους ακραίους. Πάντως όσες σέντρες κι αν έχουμε από τα άκρα, αν δεν έχουμε τελική πάσα δεν έχουμε αποτέλεσμα. Σήμερα είχαμε τουλάχιστον 20 πάσες από τα άκρα, αλλά δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε. Γι” αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Ξέρετε πόσους παίκτες είχαμε στην περιοχή όταν μπήκε το δεύτερο γκολ του Μήτρογλου; Έναν! Όταν η πάσα είναι καλή, δεν χρειάζονται περισσότεροι».

By