Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Μητσοτάκης για ψήφο εμπιστοσύνης: Τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας

Για ευτελισμό της πολιτικής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης, και πρόσθεσε ότι θα είναι η βραδιά της ψήφου εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση κουρελού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε μάλιστα πως βιώνουν την τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας, η οποία έχει τρεις στόχους, σχολιάζοντας πως «ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό».

«Τέσσερις από τους έξι βουλευτές που δήλωσαν δημόσια την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση, δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα και να αιτιολογήσουν την ψήφο τους: οι δύο είναι στην Κϊνα και οι άλλοι δύο κάνουν τους Κινέζους»

Σκοπός, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες ακόμη ο κ. Τσιπρας στην εξουσία, να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να κρατηθεί στη ζωή έστω με αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να ξεχάσει τις διαδικασίες εξπρές «για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Όπως ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποτέ κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. «Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη. Και μια κυβέρνηση που αναζητά όχι τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας, αλλά 151 πρόθυμους, που θα συνδέονται με την σαθρή κλωστή της εξουσίας».

«Δεν βρήκατε εσείς τη χώρα βυθισμένη και τη σώσατε αλλά σωσμένη και τη βυθίσατε. Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και ναι η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια. Μετά ήρθατε εσείς και ξέρουμε τι έγινε. 100 δισ. και τρίτο μνημόνιο με την υπογραφή σας.

Και ένα άτυπο 4ο μνημόνιο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει το παρόν αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών σε επιτήρηση και με τον ΟΟΣΑ να προβλέπει μόλις χθες επιβράδυνση της οικονομίας της.

Στο όνομα της εξουσίας η κυβέρνηση δεν δίστασε να κάνει τα πάντα. Μαζί της όμως τραβά στο βούρκο κι ολόκληρη την πολιτική ζωή».

Αναφερόμενος στις μεταγραφές των βουλευτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η διαφορά είναι πως «πολλά κόμματα – και η ΝΔ – το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί τη συνεργασία βουλευτών.

Όλοι όμως είχαν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή και διαγραφεί από τα κόμματά τους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ. Και όλοι είναι πολιτικοί που μετακινήθηκαν από κόμμα της αντιπολίτευσης σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς διαμετρικά αντίθετες θέσεις.

Αυτή η κατάντια, η εξίσωση της πολιτικής με ένα πρωτοφανές αλισβερίσι προκαλεί τη γενική αποστροφή. Ενοχλεί βαθιά πολίτες, και πολλούς που πίστεψαν εσάς κ. Τσίπρα και τα συνθήματά σας».

Ξεκαθάρισε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία ήταν ανέκαθεν απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε πως ζητά τα ρέστα ενώ «χασκογελούσατε όταν προπηλακιζόντουσαν βουλευτές μας».

«Είχατε το θράσος να μας κατηγορήσετε ότι τρομοκρατούμε βουλευτές για να μην υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του στο βουλευτή του.

Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι απειλές, χυδαιότητες και βιαιοπραγίες» τόνισε για να συμπληρώσει: «Κύριε Τσίπρα ήσασταν ο πνευματικός πατέρας της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και καλή βία. Έχετε τεράστια ευθύνη για το τοξικό κλίμα».

 

 

 

Επανήλθε, δε, στο θέμα της υπουργοποίησης του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη εξηγώντας πως «Δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός.

Όπως δεν μπορεί μέσα σε ένα βράδυ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται σύμβουλός σας και μετά πρόεδρος ανεξάρτητης αρχή» ενώ αναφορικά με την πτήση πολεμικών αεροσκαφών κατά την διάρκεια παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ κάλεσε τον νέο υπουργό Άμυνα να εξηγήσει ποιος αποφάσισε και τι εξυπηρετούσε η πτήση μαχητικών πάνω από το Πεντάγωνο.

«Όποιος θέλει τιμές να τις πληρώνει από τη τσέπη του», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε πως όποιος την υπερψηφίσει ανοίγει το δρόμο στη δήθεν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα με τους γείτονες.

«Η χώρα σήμερα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Χωρίς σταθερότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν έρχονται επενδύσεις, δεν ανακτάται η εμπιστοσύνη που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Και όλα αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει μια κυβέρνηση κουρελού.

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για να πάει μπροστά η χώρα. Εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Επιτέλους φύγετε. Στο χέρι μας είναι να συμβαδίσει η σημερινή απόφαση της Βουλής με τη θέληση των Ελλήνων. Δεν είναι μια οριακή πλειοψηφία περιορισμένης ευθύνης και ορισμένου χρόνου» σημείωσε. .

(Visited 1 times, 1 visits today)
By