Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει

Ο Αλέξης Τσίπρας «έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

mitsotakis

Την αισιοδοξία του για την εσωκομματική του υποψηφιότητα για την αρχηγία στη ΝΔ ενόψει των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Όπως είπε η υποψηφιότητά του έχει μια «πολύ καλή δυναμική», ενώ ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ορισμένες από τις οποίες τον φέρνουν τρίτο, ανέφερε ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που κάνει στις συγκεντρώσεις.

Θέλησε χαρακτηριστικά να επισημάνει ότι οι μεγάλες εταιρείες έχουν αρνηθεί να κάνουν πρόβλεψη πρόθεσης ψήφου καθώς παραμένει άγνωστο το ποιος θα έρθει να ψηφίσει.

Πρόσθεσε ότι έχει επενδύσει σε μια σοβαρή πολιτική παρουσία και ότι κατά την εκτίμησή του η συζήτηση δεν είναι όσο πολιτική θα έπρεπε.

Αναγνώρισε ότι η ΝΔ δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμη να κυβερνήσει καλά σημειώνοντας ότι «δεν αρκεί να κερδίζουμε εκλογές» και επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν καρπώνεται το πολιτικό όφελος της απαξίωσης του κ. Τσίπρα «γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Όπως είπε τέλος ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται μήνες το κόμμα μετά τις εκλογές για να ανασυντάξει τις δυνάμεις του αλλά το πρώτο δείγμα θα το δώσει ως αρχηγός από την πρώτη μέρα ζητώντας τις παραιτήσεις των στελεχών του οργανωτικού της ΝΔ και παραλαμβάνοντας τα ηνία όχι από τη Συγγρού αλλά από κτίριο που θα έχει φθηνότερο μηνιαίο ενοίκιο από τη στιγμή που η ΝΔ είναι ένα «περίπου χρεοκοπημένο κόμμα».

By