Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2019

Μόναχο: Το εγκώμιο της Μέρκελ έπλεξε η Ιβάνκα Τράμπ

Εντυπωσιακή εμφάνιση για την «Πρώτη Κόρη» των ΗΠΑ στη 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο – Το στόμα της «έσταζε μέλι» για τη Μέρκελ

Με μία χειμαρρώδη ομιλία, η «Πρώτη Κόρη» των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ μαγνήτισε τα βλέμματα στην 55η ετήσια διάσκεψη για θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας που διεξήχθη το Σάββατο στο Μόναχο.

Η αγαπημένη κόρη του Τραμπ τόνισε ότι, στόχος του πατέρα της δεν είναι η απομόνωση της Αμερικής ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τον θαυμασμό της για την Άνγκελα Μέρκελ.

Έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ, η Ιβάνκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ηγέτες ξένων κρατών αλλά και πολιτικούς για το μέλλον του ΝΑΤΟ, το εμπόριο και την διεθνή ασφάλεια.Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έσπευσε να την συγχαρεί για την ομιλία της με τον φακό να απαθανατίζει τις δύο κυρίες.

Στη διάσκεψη του Mονάχου, τον Τραμπ αντικαθιστούσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η Ιβάνκα έδειξε σαφή προτίμηση στην Άνγκελα Μέρκελ εξαίροντας το έργο της στην διεθνή πολιτική σκηνή, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η εμφάνιση της ήταν απέριττα σικάτη. Έκανε τα μαλλιά της έναν χαλαρό κότσο, φορούσε ένα μπλε συντηρητικός φόρεμα και στο χέρι της κάτι σαν κόκκινη κλωστή.

Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Bild, η «Πρώτη Κόρη» έπλεξε το εγκώμιο της Μέρκελ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχει απίστευτη «αίσθηση του χιούμορ».

«Η αφοσίωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην επαγγελματική κατάρτιση και την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών είναι μόνο δύο τομείς στους οποίους έχουμε κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα», πρόσθεσε.

Η Ιβάνκα απέρριψε επίσης την ερμηνεία που έχει δοθεί από ξένους ηγέτες στο «μότο» του πατέρα της: «Πρώτα η Αμερική» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στόχος των ΗΠΑ δεν είναι η απομόνωση της Αμερικής.

«Το «Πρώτα η Αμερική», δεν σημαίνει «Μόνο η Αμερική», απάντησε η Ιβάνκα. «Είμαστε υπερήφανοι για την κληρονομιά μας», πρόσθεσε.

By