Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Μπακογιάννη: Απαράδεκτο να αντιμετωπίζει Ελλάδα μόνη της το προσφυγικό

«Είναι απαράδεκτο ακόμα και το να συζητείται το να αφεθούν μόνες τους χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, οι οποίες απειλούνται ήδη για διαφόρους λόγους»

mpakogianni

«Πρέπει να παρέμβουμε, μαζί με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ρωσία και όσες τοπικές δυνάμεις είναι πρόθυμες και ικανές να συμβάλουν στην ειρήνευση της Μέσης Ανατολής» πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας ως εισηγήτρια του ΕΛΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Η «γαλάζια» βουλευτής άσκησε δριμύτατη κριτική στην Ε.Ε τόσο για την καθυστέρηση στη λήψη αναγκαίων αποφάσεων όσο και στους πόρους που αποφασίστηκαν να δοθούν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Παράλληλα, αναφερόμενη σε Ελλάδα και Ιταλία, ως τις χώρες που έχουν δεχθεί τα πιο ισχυρά πλήγματα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι απαράδεκτο ακόμα και το να συζητείται το να αφεθούν μόνες τους χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, οι οποίες απειλούνται ήδη για διαφόρους λόγους. Είναι απαράδεκτο να συζητείται το να διαφυλάξουν τα σύνορα μιας ολόκληρης ηπείρου αυτές οι χώρες των οποίων έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο των νησιών τους, ο τουρισμός».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, επικαλέστηκε τα ευρωπαικά ιδεώδη, καλώντας σε άμεση επίλυση του ζητήματος με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By