Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Μπόρις Τζόνσον: Στη Δικαιοσύνη γιατί διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις για το Βrexit

Το… λάκκο του Μπόρις Τζόνσον σκάβει ένας 29χρονος Βρετανός επιχειρηματίας, ο οποίος τα τρία τελευταία χρόνια, έχει βάλει σκοπό της ζωής του να στείλει στα δικαστήρια τους σκληροπυρηνικούς Συντηρητικούς που είπαν ψέματα στον βρετανικό λαό για τις συνέπειες του Brexit.

Την προσπάθειά του στηρίζουν έμπρακτα με τον οβολό τους Βρετανοί πολίτες.

O πρασινομάτης εισαγγελέας Μάρκους Μπολ από το Νόργουιτς παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να αφιερωθεί στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος όλων όσοι είπαν ψέματα για Brexit.

Ο πρώτος που μπήκε στο στόχαστρο είναι το φαβορί για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, Μπόρις Τζόνσον.

Από το Νόργουιτς ο Μπολ βρέθηκε στο Λονδίνο και μαζί με την ομάδα των δικηγόρων του κατηγορεί τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας ότι είπε ψέματα κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα του 2016 για τα χρήματα που στέλνει στην ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε εβδομάδα.

«Στέλνουμε κάθε χρόνο στην Ε.Ε 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα – καλύτερα να χρηματοδοτήσουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Βρετανίας» (NHS)», ήταν το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας που χρησιμοποίησε η πλευρά που υποστήριζε το Brexit, το οποίο δέσποζε στο πλάι ενός κόκκινου λεωφορείου.

Πριν από τρία χρόνια, ο Μπολ δημιούργησε ένα κίνημα, που συντηρείται από δωρεές των Βρετανών, με το όνομα #BrexitJustice.

 

 

Όπως ο ίδιος λέει, το project έχει σκοπό να φέρει τους Βρετανούς πολιτικούς ενώπιον της Δικαιοσύνης, με την κατηγορία ότι στήριζαν την προ του δημοψηφίσματος εκστρατεία τους σε ψευδή στοιχεία.

Συγκεντρώνοντας 200 χιλιάδες λίρες σε έρανο, μέσω διαδικτύου, για τα δικηγορικά έξοδα, προσέλαβε μία ομάδα δικηγόρων που θα αναλάβει την ποινική δίωξη πολιτικών που υποστήριζαν το Brexit για απάτη, παράβαση καθήκοντος σε δημόσιο αξίωμα, κατάχρηση επιρροής και, ενδεχομένως, την υποκίνηση φυλετικού μίσους.

Το δικηγορικό γραφείο «Edmonds Marshall McMahon» (EMM), με έδρα το Λονδίνο, έχει αναλάβει αυτή την υπόθεση.

Το αδίκημα κακής διαχείρισης δημόσιου αξιώματος για το οποίο κατηγορείται ο Τζόνσον επιφέρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στη λίστα του κινήματος περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα της βρετανικής πολιτικής σκηνής: εκτός από τον Τζόνσον φιγουράρει και το όνομα του αρχηγού του κόμματος Brexit και πρώην ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας , Νάιτζελ Φάρατζ.

Ωστόσο, το #BrexitJustice λέγεται πως θα στραφεί εναντίον τόσο των βουλευτών και υπουργών που υποστήριξαν το Brexit, όσο και κατά εκείνων που ήταν υπέρ του Bremain.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By