Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Μυτιληναίος: Να αναλάβουμε το δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

«Εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να αναλάβουμε το δικό μας μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα». Αυτό τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μυτιληναίος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος «η κρίση βοήθησε στην αλλαγή της κουλτούρας που δαιμονοποιούσε την επιχειρηματικότητα», ενώ όπως τόνισε «πλέον αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα πρέπει να αναστείλει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ενώ – όπως είπε – χρέος είναι εμείς οι Έλληνες να αναλάβουμε το δικό μας μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

«Άνθρωποι γίναμε στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μυτιληναίος και συμπλήρωσε «πρέπει να γυρνάς στην πατρίδα σου που κάτι σου έχει δώσει».
Τόνισε δε, ότι η κρίση έχει βοηθήσει προς την αλλαγή της κουλτούρας που δαιμονοποιουσε την επιχειρηματικότητα και αυτό αναμένεται να αλλάξει ακόμη περισσότερο με την ανάκαμψη που έχει έρθει».

Ο κ. Μυτιληναίος είπε «ότι χρειάζεται από εδώ και στο εξής προσοχή καθώς μπορούμε άνετα σε ένα χρόνο να καταστρέψουμε ό,τι πετύχαμε τα προηγούμενα εννιά. Βασικός παράγοντας για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι η σταθερότητα και η συναίνεση».

Όπως είπε τρία πράγματα πρέπει να κάνει ένας πολιτικός: Να επιδεικνύει την μίνιμουμ συναίνεση, να δεσμεύεται και να τηρεί τις δεσμεύσεις του και να θεωρεί την επιχειρηματικότητα βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους είπε «ότι δεν γίνεται μία οικονομία να είναι σε ύφεση και να εξασφαλίζει πλεονάσματα και είναι άθλος που καταφέραμε να το εξισορροπήσουμε». «Ωστόσο», όπως συμπλήρωσε «θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με το θέμα του χρέους και των πλεονασμάτων. Δεν είναι διατηρήσιμα τα πρωτογενή πλεονάσματα» τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By