Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

N.Δ.: Νέα ερωτήματα για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα το 2013

«Περυσινά ξινά σταφύλια» απαντά ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σημειώνοντας ότι στην Πειραιώς ενοχλήθηκαν από την προανακριτική για τον Παπαντωνίου και την εξεταστική για την Υγεία 

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά ξέσπασε σήμερα. Αφορμή αποτέλεσε η νέα σειρά ερωτημάτων που διατύπωσε η ΝΔ σχετικά με το ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013 και τις σχέσεις του υπουργού με τον δικηγόρο Αρτεμίου και τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ που διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με το καθεστώς της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος, Αρτέμης Αρτεμίου, φέρεται να ταξίδεψαν μαζί στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής με το ιδιωτικό αεροσκάφος του «αμφιλεγόμενου» επιχειρηματία της Βενεζουέλας, Μαχέντ Χαλίλ.

Με αφορμή αυτές τις πληροφορίες η ΝΔ στην ανακοίνωση της επεσήμανε ότι πλέον ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013.

«Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για … ζαρζαβατικά. Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές» επεσήμανε μεταξύ άλλων η ΝΔ η οποία αφού υπενθύμισε τις επισκέψεις του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου σημείωσε ότι πλέον έχει έρθει η ώρα να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς.

Ακολούθως η Πειραιώς διατυπώνει τα εξής ερωτήματα:

– Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά;

– Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;

– Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία;

– Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;

– Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί;

– Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των  offshore  κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;

«Όσο και να κρύβονται η αλήθεια θα μαθευτεί» τονίζει η ΝΔ

Η απάντηση του Υπουργού

Σε όλα τα παραπάνω απάντησε ο Νίκος Παππάς με μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

«Περσινά ξινά σταφύλια. Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει «Βενεζουέλα».

Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως».

By