Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

«Ναυάγιο» Thomas Cook: Τι ζητά από την κυβέρνηση ο τουριστικός κλάδος

Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση του ομίλου Thomas Cook ζητούν οι φορείς του τουρισμού.

Το ζήτημα της Thomas Cook και των συνεπειών της πτώχευσης στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας επανήλθε στο επίκεντρο, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή σχεδίου νόμου για την κύρωση των μέτρων στήριξης της τουριστικής αγοράς, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ τον περασμένο Σεπτέμβριο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ).

Οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου τονίζουν ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Thomas Cook -το οποίο έχει συστημικά χαρακτηριστικά για τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα της χώρας- θα πρέπει να επαναληφθεί ό,τι συνέβη τον Ιούλιο του 2015.

Εκείνο το καλοκαίρι και μόλις λίγες ημέρες μετά την επιβολή capital controls, η τότε γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, αποφάσισε ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υπέστησαν πλήγμα από την πτώχευση του ισπανικού tour operator Transotel και άλλων 24 ρωσικών τουριστικών πρακτορείων, δεν ήταν υποχρεωμένες να πληρώσουν φόρους για ποσά που δεν εισέπραξαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By