Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2019

ΝΔ: Φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ η Novartis – Μαξίμου: Πανηγυρίζετε που η εταιρεία έλεγξε τον εαυτό της και δεν βρήκε στοιχεία

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αρκείται στην ταύτισή της με τη Novartis. Αυτογελοιοποιείται, πανηγυρίζοντας διότι η Novartis έλεγξε τον εαυτό της και έκρινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων… από τη Novartis!» απαντά το Μέγαρο Μαξίμου, στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εφόσον αυτό είναι αρκετό για τη ΝΔ, μπορεί να ζητήσει δημόσια να σταματήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλλον έχουν πάθει όλοι Novartis στη Νέα Δημοκρατία…» καταλήγει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Λίγο πριν, στη δική της ανακοίνωση, η ΝΔ υπογράμμιζε ότι η υπόθεση Novartis «από «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ ανέφερε:

Μετά την υπόθεση της Novartis που από «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, επιχείρησε σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το rebate στα φάρμακα.

Όλως τυχαίως, το Bloomberg είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα την έρευνα της Novartis από την οποία δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Να είναι άραγε fake news και αυτό το δημοσίευμα;

Η κυβέρνηση αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να απαντήσει επιτέλους γιατί μόλις πριν από λίγες μέρες κατέθεσε τροπολογία που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες και αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες.

By