Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

ΝΔ: Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει. Όσο παραμένει δεν θα υπάρχει καμία βελτίωση»

mitsotakis

Την πεποίθηση ότι «o απόδημος Ελληνισμός είναι ανεκτίμητη περιουσία για την Ελλάδα» εκφράζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στην κατάθεση, από τη Νέα Δημοκρατία, πρότασης νόμου για την ψήφο των ομογενών και τονίζει:

«Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές. Η πρότασή μας αφορά σε όσους συμπολίτες μας διαμένουν στο εξωτερικό ή υπηρετούν σε ελληνική αρχή του εξωτερικού, καθώς και στους Έλληνες ναυτικούς. Πιστεύουμε πως είναι μια πρόταση ρεαλιστική, πολιτικά βιώσιμη και διοικητικά εφαρμόσιμη»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την ελπίδα η κυβέρνηση να στηρίξει την πρόταση της Ν.Δ. και να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

Διαβεβαιώνει πάντως πως αν αυτό δεν συμβεί, μόλις γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, το νομοσχέδιο θα περάσει.

Σημειώνει ακόμη ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να υλοποιήσει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί θεσμικά η Δημοκρατία μας. «Χρειάζεται μια ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα εξασφαλίζει σταθερό εκλογικό κύκλο. Χρειάζεται μικρότερη Βουλή. Σταθερό εκλογικό νόμο. Και βέβαια θεσμοθετημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση της ομογένειας».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, υποστηρίζει ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών είναι σε βαθιά απογοήτευση και επιτίθεται στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τη ανίκανη, και ζητώντας για άλλη μία φορά να φύγει:

«Βιώνουμε σκληρές θυσίες και αλλεπάλληλες ανατροπές στη ζωή μας, μονίμως προς το χειρότερο. Εμπεδώνεται μια αίσθηση απόλυτης αβεβαιότητας και παραίτησης. Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτε. Οι εργαζόμενοι φοβούνται. Η μεσαία τάξη υπόκειται σε φοροκαταιγίδα. Η αγορά στενάζει. Οι εταιρείες ψάχνονται πως να φύγουν από την Ελλάδα. Η νέα γενιά βλέπει μόνο αδιέξοδα. Έχουμε δυστυχώς μια ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση, που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της και δεν αφήνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει. Η Κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει. Όσο παραμένει δεν θα υπάρχει καμία βελτίωση. Χρειάζεται επειγόντως μια νέα κυβέρνηση που θα σπεύσει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική οικονομία».

«Ουσιαστικά», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης, «η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα. Πείστηκα, λοιπόν, ότι οφείλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βάλουμε ένα φραγμό στον κατήφορο της χώρας. Να δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα και τους πολίτες. Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν».

By