Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να συγκαλύψει τη δράση του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Ως ακόμη μία απόδειξη της «απύθμενης υποκρισίας του κ.Τσίπρα, που τις τελευταίες μέρες δεν μπορεί πια να κρυφτεί» χαρακτηρίζει η ΝΔ την στάση που είχε τηρήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τον πρώην πρέσβη. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είχε επιδιώξει, με επιστολή του προς τον Νικολάς Μαδούρο, να συγκαλύψει την υπόθεση.

Ειδικότερα, με αφορμή με αφορμή ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη στον ΣΚΑΪ και τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει απολυμένη υπάλληλο της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δικαστική απόφαση που δικαιώνει πρώην υπάλληλο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας ότι απολύθηκε εκδικητικά επειδή κατήγγειλε τις σεξουαλικές επιθέσεις που δεχόταν από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, αποτελεί άλλη μια απόδειξη της απύθμενης υποκρισίας του κ. Τσίπρα που τις τελευταίες μέρες δεν μπορεί πια να κρυφτεί.

Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας είχε επιδιώξει με επιστολή του προς τον Νικολάς Μαδούρο το 2013 να συγκαλύψει τις σεξουαλικές επιθέσεις του τότε Πρέσβη της Βενεζουέλας κατά τεσσάρων υπαλλήλων της πρεσβείας, προκειμένου να μην πληγεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούσε τότε την εξουσία. Μάλιστα, ενώ οι τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δέχονταν ισχυρές πιέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην καταγγείλουν στις ελληνικές αρχές το σκάνδαλο μέχρι να απομακρυνθεί “αθόρυβα” ο Πρέσβης, ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος στην επιστολή του να χαρακτηρίσει “πολιτική ωριμότητα” τη στάση τους.

Το 2016, όταν είχε βγει στη δημοσιότητα η κατάπτυστη επιστολή του κ. Τσίπρα, ο κ. Κουρουμπλής κατηγορούσε τα ΜΜΕ που την αποκάλυψαν, ενώ η λαλίστατη κατά τα άλλα Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων τήρησε σιγή ιχθύος, παραβιάζοντας τον θεσμικό της ρόλο, προφανώς για να μην εκθέσει τον Πρωθυπουργό.

Σήμερα όμως, υπάρχει απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αναγνωρίζει τόσο τις σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην Πρέσβη της Βενεζουέλας -που σύμφωνα με το δημοσίευμα περιλαμβάνουν και απόπειρα βιασμού- όσο και το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Τσίπρα.

Το ερώτημα συνεπώς είναι προφανές: Έστειλε ο κ. Τσίπρας την επαίσχυντη αυτή επιστολή προς τον κ. Μαδούρο, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει την αισχρή αυτή υπόθεση, ναι ή όχι;».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By