Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Νέα διάσπαση προμηνύεται στο ΠΑΣΟΚ

Η νέα πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι αντιμέτωπη όχι με το στοίχημα της διεύρυνσης, αλλά κυρίως με την συνοχή της παράταξης, που διαρρηγνύεται σε ενδεχόμενη επιστροφή Γ.Α.Π.

Καταγραφή

Μετά τη χτεσινή αποκάλυψη του thepaper.gr για τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η κ. Φώφη Γεννηματά, σήμερα είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ακόμα περισσότερα.

Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Η νέα πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. η οποία είχε και την στήριξη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. στην εσωκομματική εκλογική της μάχη, είναι αντιμέτωπη όχι με το στοίχημα της διεύρυνσης, αλλά κυρίως με την συνοχή της παράταξης και την δυσαρέσκεια  του 4,68% που έμεινε, στήριξε και ψήφισε ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Στελέχη, μέλη εκλεγμένα στη νέα Κ.Ε. και υπάλληλοι της Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρουν καθημερινά περιοχές και υποψηφίους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. που «έτρεξαν» την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά ανά την Ελλάδα και όπως λένε χαρακτηριστικά «είναι οι ίδιοι που μας έβριζαν χυδαία, για να πάρουν μία ψήφο παραπάνω»

Φαίνεται μάλιστα πως κάποιοι, ήδη έχουν διαμηνύσει στη νέα πρόεδρο, πως αν γυρίσουν πίσω οι «τηλευβριστές» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συνετέλεσαν στη δολιοφθορά της 3ης του Γενάρη, και συγνώμη να ζητήσουν η διάσπαση θα θεωρείται δεδομένη.

Πρωτομάστορες της τότε διαίρεσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ένθερμοι υποστηρικτές του Παπανδρεϊκού μετώπου, όπως οι Καχριμάκης, Σαχινίδης, Ξυνίδης, Πετσάλνικος, Μωραΐτης και Ρέππας κατονομάζονται καθημερινά ως ξένοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο λόγος είναι ότι εκλέχθηκαν, διοίκησαν υπουργοποιήθηκαν, το υπονόμευσαν και το εγκατέλειψαν.

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα πρόεδρος, είναι και τα οικονομικά του κόμματος, που από την εποχή της ακμής του, χρωστάει πάνω από 100.000.000 ευρώ που κανείς δεν ξέρει πως δημιουργήθηκαν και με ποιο τρόπο θα πληρωθούν.

*Αύριο θα δώσουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. που στήριξαν την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά

(Visited 1 times, 1 visits today)