Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Νέα δημοσκόπηση: Ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές, άλλη μία δημοσκόπηση, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καταγράφει τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε στη Βεργίνα TV, στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Φένιας Κλιάτση, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 11,8%, ενώ, όπως προκύπτει από την κεντρική τιμή στην εκτίμηση αποτελέσματος, η ΝΔ φαίνεται ότι θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Την ίδια ώρα, Άδωνις Γεωργιάδης και Έφη Αχτσιόγλου είναι οι πρώτοι στις θετικές γνώμες, ο καθένας στον κομματικό του χώρο. Ακολουθούν με θετικές γνώμες στη ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Βασίλης Κικίλιας και στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης

Στο 11,8% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με ταυτόχρονη πτωτική πορεία του ΚΚΕ (4,8%) και της ΧΑ (3,2%) και την Ένωση Κεντρώων, αλλά και τη ΜΕΡΑ 25 να μένουν εκτός Κοινοβουλίου. Μετά τη δυναμική εμφάνιση της Ελληνικής Λύσης στις ευρωεκλογές, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδό του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με ποσοστό 3,8% και με τάσεις ανόδου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος και το εύρος τιμών για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η ΝΔ θα αγγίξει το 37,6% -ποσοστό που της εξασφαλίζει την αυτοδυναμία με 158 έδρες (εκτίμηση με επτά κόμματα εντός Βουλής)- και ο ΣΥΡΙΖΑ το 26,5% και 76 έδρες (εκτίμηση επίσης με επτά κόμματα εντός Βουλής).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41%), με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 32%

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατακτά την πρώτη θέση στις θετικές γνώμες των ψηφοφόρων της ΝΔ, με ποσοστό ρεκόρ 90% και μόλις 5% αρνητικές. Η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται πρώτη σε θετικές γνώμες στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 79,2%

Αναλυτικά τα ποσοστά των πρώτων κομμάτων για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview:

ΝΔ 34.2%
ΣΥΡΙΖΑ 22.4%
ΚΙΝΑΛ 6.0%
ΚΚΕ 4.8%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3.8%
Χ.Α 3.2%
ΜΕΡΑ 25 2.5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1.5%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 17.2%

(Visited 1 times, 1 visits today)
By