Τετάρτη, 18 Ιουλίου, 2018

Νέα Rolls-Royce Phantom: Πολυτέλεια με… ρόδες

Η εντυπωσιακή Rolls-Royce Phantom ακολουθεί τις γνώριμες γραμμές της βρετανικής εταιρείας, με μικρές διαφορές στο σχεδιαστικό κομμάτι.

Στο εμπρός μέρος, η γρίλια έχει ψηλώσει και τα φώτα είναι πιο στενά σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Σύμφωνα με την εταιρεία η τεχνολογία των φώτων είναι laser και μπορούν να φωτίσουν μέχρι και 600 μέτρα. Η πλατφόρμα έχει ενισχυθεί και ελαφρύνει χάρη στην εκτενέστατη χρήση αλουμινίου. Το νέο μοντέλο διαθέτει εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών.

Αυτό όμως που κόβει την ανάσα μία Rolls-Royce είναι το εσωτερικό της. Η πολυτέλεια είναι αισθητή, ενώ η άνεση στέκεται στο υψηλότερο σκαλί. Ο οδηγός αντικρίζει την 12,3 ιντσών οθόνη, που αντικαθιστά τον κλασικό πίνακα οργάνων, καθώς και το ξύλινο ταμπλό. Όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν την απόλυτη ησυχία στο εσωτερικό της νέας Phantom, κάτι στο οποίο έδωσαν ιδιαίτερο βάρος οι μηχανικοί.

Μηχανολογικά, η νέα Rolls-Royce εφοδιάζεται με τον καινούργιο διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 των 6,75 λτ. κινητήρα, ο οποίος αποδίδει την ασύλληπτη τιμή των 570 ίππων και 900 Nm ροπής. Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων βοηθάει στις ακούραστες αλλαγές και συνεργάζεται στενά με το σύστημα πλοήγησης. Αξίζει να σημειωθεί το σύστημα του “μαγικού χαλιού”, που υπόσχεται την πιο ήρεμη βόλτα, χωρίς ταρακουνήματα και άβολες αναταράξεις. Συγκεκριμένα, η κάμερα “διαβάζει” τον δρόμο σε κλάσματα του δευτερολέπτου και δίνει εντολή στην ανάρτηση για να ρυθμιστεί αυτόματα.

By