Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Νέο «χτύπημα» στη Huawei από τη Vodafone

Ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός σταματά να προμηθεύεται εξοπλισμό από την κινεζική εταιρεία, μετά τις αμερικανικές αποφάσεις εναντίον της.

Ένα ακόμη χτύπημα δέχτηκε η Huawei, μετά από τη δημοσιοποίηση δεκάδων κατηγοριών εναντίον της από την αμερικανική δικαιοσύνη. Όπως έγινε γνωστό, η Vodafone αποφάσισε να σταματήσει την προμήθεια ορισμένου είδους εξοπλισμού από την κινεζική εταιρεία.

Η Vodafone, εκ των μεγαλύτερων παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στον κόσμο, θα σταματήσει να αγοράζει εξοπλισμό της Huawei για τον πυρήνα του δικτύου της στην Ευρώπη και θα προχωρήσει σε συζητήσεις με την κινεζική εταιρεία, καθώς και με διάφορες κυβερνήσεις και υπηρεσίες, όπως σημείωσε ο CEO του βρετανικού ομίλου, Nick Read. Υπάρχει πολύς “θόρυβος” γύρω από την υπόθεση και πρέπει η συζήτηση να επικεντρωθεί περισσότερο σε γεγονότα, πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τους δεσμούς που έχουν αναπτύξει με την Huawei, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει μέτρα εναντίον της.

Στελέχη της Huawei έχουν αρνηθεί ότι η εταιρεία επιδίδεται σε τέτοιες δραστηριότητες ή τις διευκολύνει.

Η απόφαση της Vodafone ακολουθεί εκείνη της BT Group, που αποφάσισε να απομακρύνει το σύνολο του εξοπλισμού της Huawei από το δίκτυό της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Deutsche Telekom, από τους μεγαλύτερους παρόχους στην Ευρώπη και μεγάλος πελάτης της κινεζικής εταιρείας, επανεξετάζει επίσης τη στρατηγική της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By