Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Νέο καμπανάκι από Στουρνάρα: Αν καθυστερήσουμε την αξιολόγηση, θα χαθεί η έξοδος από την κρίση

Νέα προειδοποίηση ότι εάν η αξιολόγηση καθυστερήσει, η οικονομία θα κινδυνεύσει να χάσει το τρένο εξόδου από την κρίση, απευθύνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την χθεσινή παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Διοικητή.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποίησε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η ελληνική οικονομία θα χάσει την ευκαιρία να βγει από την κρίση.

«Παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις σήμερα έχει καλυφθεί το 50% της δημοσιονομική προσαρμογής και όχι μόνο αυτής», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στην «Καθημερινή».

«Επομένως δεν δικαιολογείται καθυστέρηση η οποία εάν συμβεί θα στερήσει από την ελληνική οικονομία την έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ανάλογα μηνύματα έστειλε ο κ. Στουρνάρας και από τη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αν παραταθούν οι διαπραγματεύσεις, η χώρα κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε στασιμότητα.

Στην τοποθέτησή του, σημείωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νέο κύμα αβεβαιότητας αν δεν υπάρξει γρήγορα λύση στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ενώ εκτίμησε ότι αν κυβέρνηση και θεσμοί επιδείξουν ευελιξία η συμφωνία μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By