Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020

Νέο Xbox ετοιμάζει η Microsoft για την επόμενη χρονιά

Τέσσερις φορές πιο ισχυρό από ό,τι κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Μια νέα κονσόλα Xbox έχει η Microsoft στα σκαριά η οποία αναμένεται να λανσαριστεί το 2020, όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες την προηγούμενη εβδομάδα.

«Για εμάς, η κονσόλα παιχνιδιών είναι ζωτικής σημασίας και βασικό συστατικό της εμπειρίας του gaming», δήλωσε ο επικεφαλής του Xbox, Φιλ Σπένσερ για την νέα κονσόλα με κωδική ονομασία «Project Scarlett» και συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια κονσόλα παιχνιδιών τέσσερις φορές πιο ισχυρή από το Xbox OneX, σύμφωνα με την Microsoft

Πίσω από το Project Scarlett βρίσκεται η ίδια ομάδα που έχει δημιουργήσει το Xbox One X – τη δυνατότερη κονσόλα αυτή τη στιγμή στην αγορά-, το νέο χειριστήριο Elite, αλλά και τα Xbox Live και Compatibility Mode. Όπως ξεκαθαρίζει η εταιρεία το νέο Xbox θα είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια του Xbox One αλλά και όσα περιλαμβάνονται στη λίστα συμβατών παιχνιδιών του Xbox 360 και του αρχικού Xbox που μπορεί να αναπαράγει το Xbox One.

Η νέα κονσόλα θα επιτυγχάνει βελτιωμένους χρόνους φόρτωσης. Πιο αναλυτικά, σε συνεργασία με την AMD, η Microsoft θα ενσωματώσει στη νέα κονσόλα οκταπύρηνο επεξεργαστή που θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική Zen 2 και Radeon Navi, διαθέτοντας μνήμη GDDR6 και SSD ώστε οι χρόνοι φόρτωσης των παιχνιδιών να μειωθούν σημαντικά. Κάτι αντίστοιχο είχαμε δει και στο PlayStation 5 της Sony.

Παράλληλα θα μπορεί να προσφέρει ακόμα και παιχνίδια με 8K ανάλυση, variable refresh rate,  αλλά και 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Τέλος, θα έχει πολύ υψηλότερα framerates, για την εξομάλυνση της κίνησης καθώς και τεχνολογία «ανίχνευσης ακτίνων» – ένα οπτικό εφέ, το οποίο ήδη αναπτύσσεται και κάνει τον φωτισμό στα βιντεοπαιχνίδια πιο εντυπωσιακό από ποτέ.

Με την κυκλοφορία της νέας κονσόλας η εταιρεία προγραμματίζει και έναν νέο τίτλο Halo, και συγκεκριμένα το Halo Infinite.

By