Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Netflix: Εκτόξευση πάνω από 4.000% για τη μετοχή σε μια δεκαετία

Στις αρχές του 2010, η Netflix είχε μόλις 12 εκατ. συνδρομητές που πλήρωναν 9 δολάρια τον μήνα.

Η μετοχή της άξιζε λιγότερο από 8 δολάρια και η εταιρεία άξιζε τότε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επενδυτές όμως που είχαν την προνοητικότητα να δουν πέρα από τα DVD που πρόσφερε με κατ’ οίκον διανομή σε εκείνους τους περίφημους κόκκινους φακέλους και να αγοράσουν μετοχές εμπιστευόμενοι το όραμα του CEO Ριντ Χέιστινγκς για το video streaming, έκαναν το ντιλ της δεκαετίας.

Αν κάποιος αγόραζε μετοχές ενός εκατ. δολ. της Netflix την Πρωτοχρονιά του 2010, σήμερα θα είχε 43 εκατ. δολάρια, καθώς η μετοχή μέσα σε μια δεκαετία απογειώθηκε κατά 4.181% υπερνικώντας όλες τις άλλες μετοχές του S&P 500, στον οποίο εντάχθηκε η μετοχή τον Δεκέμβριο του 2010, αντικαθιστώντας τη μετοχή των New York Times. Συνολικά, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 189% την τελευταία 10ετία.

Σήμερα η Netflix έχει αγοραία κεφαλαιοποίηση 148 δισ. δολάρια και είναι μια από τις 40 αμερικανικές εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία.

Επιπλέον, θεωρείται πια ένας κολοσσός της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας, ανάλογου διαμετρήματος με τις Apple και Facebook και με τους αναλυτές να εξακολουθούν να συστήνουν την αγορά της παρά το ξέφρενο ράλι.

Είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής της δεκαετίας που πέρασε, αλλά δύσκολα θα μπορούσε να πετύχει επανάληψη της επίδοσης αυτής έως το 2029.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By