Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Νιούκαστλ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε μουσουλμανική γιορτή

Έξι τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά – Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το περιστατικό πιθανότατα δεν συνδέεται με τρομοκρατία

Στο «πόδι» ξανά το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοκίνητο παρέσυρε πλήθος που γιόρταζε μουσουλμανική γιορτή στο Νιούκαστλ, μια από της μεγαλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί έξι άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά νεαρής ηλικίας.

Όπως μεταδίδει ο «Guardian», η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη μιας 42χρονης γυναίκας, αφρικανικής καταγωγής, η οποία φέρεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό, ωστόσο, αποκλείεται προς ώρας το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν το Ιντ, που είναι η μουσουλμανική γιορτή, μετά το τέλος του ιερού μήνα, Ραμαντάν. Οι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο αθλητικό κέντρο, ενώ μεταξύ των τραυματιών συμπεριλαμβάνονται και δύο παιδιά.

“Σήμερα περίπου στις 09:14 αναφέρθηκε στην αστυνομία ότι ένα όχημα παρέσυρε περαστικούς έξω από το αθλητικό κέντρο (Westgate Sports Centre) στο Νιούκασλ. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ την ώρα αυτή, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία,” ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By