Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, 2018

«Ντοπέ» η Ρωσία – Αποβλήθηκε από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Κορέας

Όσοι Ρώσοι αθλητές αποδείξουν ότι δεν ήταν ντοπαρισμένοι, θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή

Την αποβολή της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang, στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε την Τρίτη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ρωσική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε μετά από έρευνα ντόπινγκ που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία, αναφορικά με τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς του 2014, που είχαν γίνει στο Σότσι.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής, όσοι Ρώσοι αθλητές έχουν πιάσει τα όρια και αποδείξουν ότι δεν είναι ή δεν ήταν ντοπαρισμένοι, θα αποκτήσουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή και να εξεταστεί η περίπτωσή τους.

Την ανακοίνωση διάβασε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ από τη Λωζάνη.

Η επιτροπή διαπίστωσε κατά την έρευνα που πραγματοποίησε, τη «συστηματική παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ», με συνέπεια στην έκθεσή της να κάνει λόγο για εκτενή και συστηματική χρήση αναβολικών, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι «αυτό αποτελεί ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στην ακεραιότητα των αγώνων και του αθλητισμού. Η υπόθεση αυτή θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη λήψη ακόμη πιο αποτελεσματικών μέτρων εναντίον του ντοπαρίσματος και παράδειγμα για το μέλλον».

By