Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Ντράγκι: Βιώσιμη επιστροφή στις αγορές μόνο με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, τόνισε πως η τρίτη αξιολόγηση και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο Μάριο Ντράγκι, προειδοποιώντας ότι μπορεί η Ελλάδα να κατάφερε να βγει στις αγορές τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά η βιώσιμη επιστροφή είναι δυνατή μόνο με την προσήλωση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, τόνισε πως η τρίτη αξιολόγηση και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν .

«Η Ελλάδα έχει πράγματι καταφέρει να βγει στις αγορές την προηγούμενη περίοδο, αλλά μεσοπρόθεσμα η πρόσβαση στις αγορές μπορεί να είναι βιώσιμη μόνο με τη συμμόρφωση με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να υπάρχει για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που χρειάζεται είναι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά.
Μέσα στην εβδομάδα, η Εθνική έγινε η πρώτη τράπεζα από το 2014 που κατάφερε να βγει στις αγορές με έκδοση 3ετούς ομολόγου, αντλώντας 750 εκατ. ευρώ.

Η επιτυχία της έκδοσης του καλυμμένου ομολογιακού δανείου ανοίγει το δρόμο για εκδόσεις κι άλλων τραπεζών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογούνται ενώ παράλληλα «ανοίγει την πόρτα» για την πρόσβαση της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, έστω και στο παρά ένα.

Εκτός από τις τράπεζες, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να «τεστάρει τα νερά» και με swap ομολόγων μέσα στον Νοέμβριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By