Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Oυκρανία: Τετ α τετ Γιανουκόβιτς- προκατόχων για την εκτόνωση της κρίσης

Σήμερα στο Κίεβο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, σε μια αποστολή συμφιλίωσης

oukrania-apokleismos-kubernitikon-ktirion-kiebo

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έχει συνομιλίες με τρεις πρώην προέδρους της χώρας για την κλιμακούμενη πολιτική κρίση που ξέσπασε μετά την υπαναχώρηση του Κιέβου στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός που επισφραγίζει την παραμονή της Ουκρανίας στη ρωσική ζώνη επιρροής. Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα συναντηθεί με τους προκατόχους Λεονίντ Κραβτσούκ, Λεονίντ Κούτσμα και Βίκτορ Γιούσενκο, σε μία «στρογγυλή τράπεζα» για την εκτόνωση της κρίσης.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον , η οποία αναμένεται σήμερα στο Κίεβο για μία αποστολή συμφιλίωσης, δήλωσε τη νύκτα ότι ανησυχεί για έναν εκτροχιασμό της κρίσης, παρ΄ό,τι ο Ουκρανός πρόεδρος συμφώνησε για τη διεξαγωγή συνομιλιών με την αντιπολίτευση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν χθες το βράδυ τους διαδηλωτές από τους δρόμους γύρω από την έδρα της κυβέρνησης, χωρίς άσκηση βίας, αφού οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τους διαδηλωτές να μην αντισταθούν, αλλά να επικεντρωθούν στην υπεράσπιση της Πλατείας της Ανεξαρτησίας, γύρω από την οποία ακτιβιστές έστησαν οδοφράγματα κατά τη διάκρεια της νύκτας.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

By