Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει 400.000 δολάρια από μία και μόνο ομιλία του στη Wall Street!

Όσα κέρδιζε ως πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα έτος θα βγάλει σε μία και μόνο μέρα από ομιλία του για την υγειονομική περίθαλψη σε εταιρεία της Wall Street ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος – Τι έλεγε για τους «Λύκους της Wall Street» πριν μερικά χρόνια ο ίδιος;

Αφού παρέδωσε την σκυτάλη διακυβέρνησης των ΗΠΑ στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε διακοπές μαζί με την σύζυγό του Μισέλ, αλλά, όπως φαίνεται, ήρθε η ώρα να αρχίζει να κερδίζει τα προς το ζην. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην εταιρεία της Wall Street, Cantor Fitzgerald LP, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία σε συνέδριο για την υγειονομική περίθαλψη τον Σεπτέμβριο και η αμοιβή του θα είναι 400.000 δολάρια, δηλαδή, όσα λάμβανε ετησίως ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την σχετική αποκάλυψη έκαναν οι ανώνυμες πηγές στο Fox Business και συμπλήρωσαν ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. Όλα δείχνουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα βαδίζει στα χνάρια της Χίλαρι Κλίντον, η οποία ως πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια για την προεδρία, πραγματοποιούσε ομιλίες με αμοιβή 175.000 δολάρια και το ίδιο ποσόν λάμβανε και ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει συνολικά 200 ομιλίες μέχρι σήμερα.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να μιλήσει στην Wall Street, όταν το 2009 είχε δηλώσει: «Δεν έθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος για να βοηθήσω μια παρέα από ζάπλουτους τραπεζίτες της Wall Street».

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα, μετά από τις τρίμηνες διακοπές του, έγινε την Δευτέρα στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου του Σικάγο, όπου υπό τις επευφημίες σχεδόν 500 φοιτητών δήλωσε ότι θα ασχοληθεί με την ανάδειξη μιας νέας γενιάς πολιτικών ηγετών.

Σύμφωνα με το δίκτυο Fox Business, ο προκάτοχος του Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για την ομιλία του στην Wall Street και το μόνο που απομένει είναι να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By