Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Ο φόβος τρομοκρατικού χτυπήματος απασχολεί την UEFA

Η τρομοκρατία έκανε την εμφάνισή της και στο ποδόσφαιρο, με την UEFA να χτυπά καμπανάκι στους συλλόγους και να σχεδιάζει νέα στρατηγική για την ασφάλεια των φιλάθλων!

Το Champions League αρχίζει και το βλέμμα των ομάδων είναι στραμμένο κι εκτός γηπέδου! Η επίθεση στο Σταντ ντε Φρανς, η επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, αλλά και στο Μάντσεστερ Αρένα αναγκάζουν τους ιθύνοντες των συλλόγων να δώσουν προσοχή στην ασφάλεια.

Από τη θηριωδία στο Μάντσεστερ Αρένα το Μάιο, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 22 ανθρώπους στη συναυλία της Ariana Grande, οι αξιωματούχοι επικεντρώνονται πιο έντονα στην ασφάλεια και ειδικότερα όταν ο κόσμος αποχωρεί από τα γήπεδα.

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ευρώπης έλαβαν συμβουλές από ειδικούς για την ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων πριν από την έναρξη των αγώνων αυτή την εβδομάδα στο Champions και το Europa League.

Οι αξιωματούχοι ασφαλείας των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων  της Αγγλίας συναντήθηκαν με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους την περασμένη εβδομάδα στο Μόναχο, στην ετήσια διάσκεψη για την ασφάλεια στα γήπεδα που οργάνωσαν από κοινού UEFA και ΕΕ, ώστε να εξετάσουν τις τελευταίες στρατηγικές για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πάντως, η UEFA και τα θεσμικά όργανα χάραξης πολιτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη προωθούν λιγότερο δραστήρια και πιο συνεργατική αστυνόμευση σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εξουδετερώνει την ένταση και μειώνει τις πιθανές συγκρούσεις με οπαδούς.

By