Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2019

Ο κ.Μητσοτάκης απέδειξε ότι μπορεί και χειρότερα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

«Απέδειξε ότι μπορεί και χειρότερα. Αντιπροσωπεύει το παρελθόν των μνημονίων και του άγριου φιλελευθερισμού»,είναι το σχόλιο από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει πίσω από τα «δανεικά από τον Ομπάμα συνθήματα», ούτε τον συνδυασμό Πινοσέτ και Θάτσερ στο πρόγραμμά του, ούτε την εχθρότητά του προς την κοινωνία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί:

Τελικά μπορεί και χειρότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το απέδειξε σήμερα. Τα δανεικά από τον Ομπάμα συνθήματα δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τον συνδυασμό Πινοσέτ και Θάτσερ στο πρόγραμμά του, ούτε την εχθρότητά του προς την κοινωνία.

Με μοναδική του πυξίδα τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, ο αρχηγός της Ν.Δ. παρουσίασε το δικό του μνημόνιο. Σε αυτό δεν έχουν, βέβαια, θέση οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η δίκαιη ανάπτυξη, η δημοκρατία και οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Έχουν, όμως, θέση ο εθνικισμός και η ακροδεξιά, η επαναφορά του αστυνομικού κράτους και της καταστολής.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το παρελθόν των μνημονίων και της χρεοκοπίας, του άγριου νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού. Η Ελλάδα, όμως, έχει αφήσει πίσω της οριστικά όσους την έφεραν στο χείλος του γκρεμού και τώρα μπορεί με αισιοδοξία να σχεδιάσει το μέλλον της.

By