Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Ο Κώστας Αρβανίτης, η μπούργκα και ο διορισμός…

Πώς δικαιολόγησε ο Κώστας Αρβανίτης το διορισμό της συζύγου του

kostas arvanitis

Η αντίδραση του διευθυντή του κομματικού ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, βόλεψε σε πολιτικά γραφεία υπουργών τη σύζυγό του Τζίνα (Ζηνοβία) Συρίβλη – Βογιατζόγλου και την κόρη της συζύγου του Αφροδίτη Βογιατζόγλου, είναι άκρως προκλητική και θυμίζει εκείνη του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου που είχε επίσης «τακτοποιήσει» όλα τα μέλη της οικογένειας του στο δημόσιο επειδή οι παππούδες του ήταν… «στο βουνό».

Με τον προσβλητικό για τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη ισχυρισμό ότι «δεν είναι πρόσληψη», ο κ. Αρβανίτης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» -που άλλωστε βασίζονταν σε επίσημα ντοκουμέντα- υποστηρίζει ότι «η σύζυγος μου Ζηνοβία είναι συνταξιούχος διέκοψε την σύνταξη της και με τα ίδια χρήματα πήγε μετακλητή για να βοηθήσει στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από πρόταση του Τάσου Πετρόπουλου».

Στο εύλογο ερώτημα που ανακύπτει ότι αφού δεν είναι πρόσληψη, τότε τι είναι, ο ίδιος ο διευθυντής του κομματικού ραδιοσταθμού, απαντά: «Είναι επιλογή πολιτικής θέσης που δεν επιβαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό».

Το πώς, όμως, μια συνταξιούχος δημοσιογράφος, με προϋπηρεσία στη διεύθυνση του κρατικού ραδιοφώνου, επελέγη για να διευθύνει το πολιτικό γραφείο ενός δικηγόρου που ανέλαβε τον κρίσιμο τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μένει αναπάντητο. «Δεν φοράει μπούργκα και παίρνει μόνη τις αποφάσεις της», είναι το άσχετο σχόλιο στο οποίο καταφεύγει ο Κώστας Αρβανίτης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Εκτός ορίων λογικής, όμως, είναι και οι ισχυρισμοί που διατύπωσε σε ανάρτηση στο facebook ως δήθεν απάντηση για τον διορισμό της θυγατέρας της συζύγου του η οποία με βάση το ΦΕΚ, ούσα απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατέλαβε θέση μετακλητής στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. «Η κόρη της δεν βρίσκεται σε κανένα υπουργείο», διατείνεται ο κ. Αρβανίτης, αλλά, διαπιστώνοντας και ο ίδιος ότι είναι μεγάλο το ψέμα για να γίνει πιστευτό, αμέσως μετά συμπληρώνει: «Ήταν για δύο μήνες για συγκεκριμένη δουλειά και έφυγε πριν ένα μήνα».

By