Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Ο Μητσοτάκης έδωσε το καλό παράδειγμα και έριξε πλαστικό μπουκάλι στο σπίτι της ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Το πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ξεκινά στις 5 Δεκεμβρίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το καλό παράδειγμα.

Προσερχόμενος στο υπουργείο Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός σταμάτησε στο σπιτάκι της ανταποδοτικής ανακύκλωσης που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του υπουργείου.

Βρέθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Ζήτησε να μάθει πώς χρησιμοποιείται το σπιτάκι της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Αφού τον ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρωθυπουργός πέρασε από τη θεωρία στην πράξη και έριξε πλαστικό μπουκαλάκι στη σωστή υποδοχή για να ανακυκλωθεί.

kyriakos-mitsotakis-takis-theodorikakos-27-11-2019

Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε την Τρίτη το νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, το οποίο θα ξεκινήσει πιλοτικά σε πέντε δήμους: της Ανδρου, του Ναυπλίου, της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και των Ιωαννίνων.

Σε αυτές τις περιοχές θα τοποθετηθούν 45 σπιτάκια και για κάθε συσκευασία που θα ανακυκλώνεται θα επιστρέφονται στον πολίτη 3 λεπτά (33 συσκευασίες= 1 ευρώ), με τη μορφή κουπονιού για αγορές από σούπερ μάρκετ που συνεργάζονται με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ

By