Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα πως βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις εναντίον του

Τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδειξε ο Ντόναλντ Τραμπ ως τον υπεύθυνο των διαδηλώσεων που εκδηλώθηκαν τις πρώτες ημέρες μετά την εκλογή του ενώ άφησε υπόνοιες ότι ίσως κρύβεται και πίσω από τις διαρροές σε βάρος του από τις μυστικές υπηρεσίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Πιστεύω ότι είναι πίσω από αυτές (σ.σ. τις διαδηλώσεις). Πιστεύω ότι αφορά την πολιτική σκοπιμότητα αυτό που συμβαίνει. Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στα παρασκήνια, ποτέ δεν ξέρεις» δηλώνει χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος σε απόσπασμα συνέντευξής του που θα μεταδοθεί αργότερα ολόκληρη από το Fox κληθείς να τοποθετηθεί για τις εναντίον του διαδηλώσεις.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις γιατί σίγουρα οι άνθρωποι του συμμετέχουν σε αυτές. Και ορισμένες από τις διαρροές πιθανότατα να προέρχονται από την ίδια ομάδα ανθρώπων» συμπλήρωσε ο Τραμπ αφήνοντας έναν βαρύ υπαινιγμό για τον προκάτοχό του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος έχει καταδικάσει τις διαδηλώσεις υποστηρίζοντας ότι είναι έργο επαγγελματιών διαδηλωτών και πληρωμένων κλακαδόρων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει παρουσιάσει στοιχεία γι” αυτούς τους ισχυρισμούς.

Το ίδιο έχει συμβεί και με την υπόνοια που πρώτη φορά διατύπωσε με επίσημο τρόπο ο Τραμπ ότι δηλαδή άνθρωποι του Ομπάμα βρίσκονται πίσω από τις διαρροές που έχουν αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης κόντρας ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο και τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ.