Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Ο Τσίπρας μπαίνει σφήνα προσωπικά στο θέμα Novartis -Επιστολές και διαπληκτισμοί

Μετά από πολυήμερες κωλυσιεργίες στην επιτροπή για την Novartis, με το σόου Πολάκη-Τζανακόπουλου, σήμερα μπήκε στο κάδρο των εξελίξεων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μπαίνει σφήνα στο θέμα Novartis με επιστολή του προς την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, της βουλής, με την οποία υποστηρίζει ότι Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής επιδιώκουν την παραγραφή του σκανδάλου Novartis, μέσω της μη υιοθέτησης της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα με επιστολή στην οποία του επισημαίνει ότι η εν λόγω συζήτηση είναι περαιωμένη και ότι το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης της επιτροπής είναι η ψηφοφορία επί των προτάσεων των ΚΟ για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Ολόκλη η επιστολή του Ευρυπίδη Στυλιανίδη:

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «μπαχαλάκια» και υποστήριξε ότι η σημερινή επιστολή ισοδυναμεί με ομολογία ότι η παραπομπή των δέκα πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis στην προηγούμενη Βουλή έγινε με αντισυνταγματικό τρόπο.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι το αίτημα για εκ των υστέρων συνταγματοποίηση των όσων έπραξε στην προηγούμενη Βουλή αποτελεί βαρύτατο παράπτωμα.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι όσα προτείνει ο κ. Τσίπρας έρχονται σε σύγκρουση με το άρθρο 7 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει ότι:

«Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της.

Ποτέ δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που προβλεπόταν κατά την τέλεση της πράξης».

Παράλληλα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αμετανόητο μπαχαλάκια».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By