Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Ο Βαρουφάκης ιδρύει… πανευρωπαϊκό κόμμα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές

varoufakis

Μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου ακόμη ένας αποστάτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να ιδρύσει δικό του κόμμα, με μόνη διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για ένα πρωτοβουλία ευρωπαϊκών διαστάσεων.

Μιλώντας στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC, ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος καθώς, όπως είπε «αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο», στη συνέχεια εξήγησε το σχέδιό του: «Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαικό κόμμα».

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης που στήριξε «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική». «Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία  γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι» είπε για τη συμφωνία.

Παρομοίασε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Όσον αφορά τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές» Εκτίμησε, δε, ότι η Βουλή που θα προκύψει δεν μπορεί ελπίζει να σχηματιστεί πλειοψηφία για ένα λογικό και προοδευτικό πρόγραμμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By