Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Ο Βαρουφάκης μιλάει ανοιχτά για «Gρήξη» εδώ και μήνες – Βίντεο

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε ανοιχτά για την ρηξη πρωτη φορά σε κόσμο στα Χανιά πριν από τρεις μήνες

varoufakis-2

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Γ. Βαρουφάκης αποδεικνύεται πως γνωρίζει το ότι η χώρα οδηγείται σε ρήξη με τους δανειστές, άρα και στην έξοδο της από την ευρωζώνη

Ίσως λοιπόν όλο αυτό το σκηνικό της διαπραγμάτευσης να ήταν, ένα καλά σκηνοθετημένο τέχνασμα για να μην εφαρμοστεί καμία συμφωνία και να οδηγηθούμε σε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις για όλους. Καταστάσεις τις οποίες αποδεικνύεται πως γνώριζε ο πρώην υπουργός και ίσως μεθόδευε από τη θέση του.

Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Ο Γιάνης Βαρουφάκης την 25η Μάρτιου βρέθηκε στα Χανιά και παρακολούθησε την παρέλαση.

Στο τέλος της παρέλασης και καπου  μεταξύ χειραψιών και selfie, τον πλησιάζει μία ηλικιωμένη κυρία και του λέει

-Είμαστε μαζί σας

-Αλλά να είστε και μετά την ρήξη όμως ε, απαντάει εκείνος

 

[video_embed][/video_embed]

Αυτά είπε στη Κρήτη Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που ένα μήνα νωρίτερα είχε βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, την οποία και δεν εφάρμοσε ποτέ, όσο κι αν πανηγύριζε για την δημιουργική ασάφεια την οποία μόλις είχε ανακάλυψει, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήξερε και οδήγησε με τη στάση του τη χώρα σε αυτό το σημείο, με τον κόσμο να κάνει ουρές στα atm, τα Βενζινάδικα και τα Σουπερ Μάρκετ, αλλά και την αστυνομία να λαμβάνει έκτακτα μέτρα, καθώς ο αρχηγός της φοβήθηκε τα χειρότερα.

Το χειρότερο όμως από όλα, είναι πως αυτό το σκηνικό χάους που ζήσαμε, το είχε περιγράψει ο ίδιος από το  2011 και άφησε να συμβεί

«Η έξοδος από το ευρώ για μια ελλειμματική χώρα θα μας έστελνε στη νεολιθική εποχή πριν καλά καλά το καταλάβουμε. Σε 20 λεπτά θα είχαν στεγνώσει όλα τα ΑΤΜ, αύριο το πρωί οι ουρές έξω από τις τράπεζες θα ήταν ατελείωτες και μετά από μια ώρα οι τράπεζες θα κατέβαζαν ρολά, η χώρα θα κατέρρεε. Θα βυθιζόμασταν στο απόλυτο σκότος και η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των ελληνικών νοικοκυριών. Οι επιτήδειοι και πάλι κερδισμένοι».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον κ. Βαρουφάκη που υπενθυμίζω, τουλάχιστον από την 25η Μαρτίου διακινεί τα σενάρια περί πολιτικής ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατάφερε με τη διαπραγματευτική του τακτική να βάλει όλους του υπουργούς του Eurogroup απέναντι του, ακόμη κι αυτόν της Κύπρου.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το τελευταίο περιστατικό με την ηχογράφηση που ομολογεί το σχέδιο του για grexit. Ένα σχέδιο που περιελάμβανε δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, με Χακάρισμα-κλοπή δηλαδή των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών και υποκλοπή του software της Τρόικα, που με ένα κουμπί θα μπορούσαν να μετατραπούν όλοι οι λογαριασμοί από ευρώ σε δραχμή.

Ένα σχέδιο που αποθεώθηκε μόνο από τους εραστές της δραχμής και από κανέναν άλλον

Τοποθετώντας λοιπόν ένα ένα τα στοιχεία στο παζλ της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης, που μας άφησε προίκα ένα μνημόνιο κοντά στα 80 δις, προκύπτουν αρκετά ερωτηματικά κυρίως για το ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη όλο αυτό το διάστημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, που με τη ρητορική του και τις συνεντεύξεις του μας οδηγούσε στην άβυσσο,  για το αν δρούσε με την κάλυψη του πρωθυπουργού ή όχι, αλλά και για το ποιο θα είναι το μέλλον του από εδώ και πέρα…

[video_embed][/video_embed]

Τα επίμαχα σημεία στο ηχητικό:

4′: Αρχίζει να αναλύει το plan B.
4’58»: Πώς θα δημιουργούνταν εναλλακτικοί λογαριασμοί σε όλους τους φορολογούμενους, ακόμη και μέσω apps στα κινητά. Με νέα pin που θα δημιουργούσαν έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμών.
6′.06»: Κάνει λόγο για παράλληλο τραπεζικό σύστημα που θα έδινε μια δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναπνεύσει από τη στιγμή που η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζες.
6’40»: Κάνει λόγο για τα προβλήματα και για τον ρόλο της Σαββαϊδου, της οποίας τον έλεγχο, όπως αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχαν οι Βρυξέλλες.
7′.24»: Κάνει λόγο για τον φίλο που θα τον βοηθούσε να σπάσει τους κωδικούς.
8’32»: «Αποφασίσαμε να χακάρουμε το software που κατείχε η Τρόικα», αναφέρει ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)