Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

«Όχι» από βουλευτές του CDU για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Στελέχη του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ λένε ότι δεν θα πρέπει να γίνουν πολλές παραχωρήσεις προς την Τουρκία

merkel palati5

Την έντονη αντίδραση πλειάδας στελεχών των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών συναντά η πρόθεση της Άνγκελα Μέρκελ να ανάψει «πράσινο φως» για ταχύτερες ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας στην ΕΕ.

Υπό εντεινόμενη πολιτική πίεση στη Γερμανία προκειμένου να λάβει μια πιο σκληρή γραμμή για τους πρόσφυγες, η Μέρκελ θεωρεί ότι η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει ρόλο κλειδί στην προσπάθεια διαχείρισης των προσφυγικών εισροών, που την «αποψιλώνουν» από λαϊκή υποστήριξη.

Αλλά η διάθεσή της να συμβάλει στην προώθηση των τελματωμένων συνομιλιών για ένταξη της Άγκυρας στην ΕΕ προκαλεί έντονες επιφυλάξεις από βουλευτές του CDU/CSU.

«Δεν θα πρέπει να κάνουμε πάρα πολλές παραχωρήσεις προς την Τουρκία: Η ένταξη στην ΕΕ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Die Welt η Γκέρντα Χάσελφελντ ανώτερο στέλεχος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (CDU).

«Για μένα μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αποκλείεται» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του CSU Στέφαν Μάγιερ στην ίδια εφημερίδα.

«Πρέπει να σταματήσουμε το κύμα προσφύγων. Δεν θα πρέπει να είναι ταμπού να εξετάσουμε αν θα πρέπει να οχυρώσουμε τα σύνορα» δηλώνει από την πλευρά του ο βουλευτής του CDU Κρίστιαν Φον Στάτεν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By