Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020

Οδυσσέας: Μας είπαν πως η ΚΥΑ για τις πλυμμύρες τις Αρκαδίας θα εκδοθεί στις 20 Αυγούστου

Μετά από ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου η κυβέρνηση απάντησε μέσο του κ. Μπαλάφα πως  η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις πλημμύρες τις Αρκαδίας θα εκδοθεί στις 20 Αυγούστου

konstantinopoulos

Συζητήθηκε σήμερα – με αρκετή καθυστέρηση – στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ.Π.Κουρουμπλή, σχετικά τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου.

Κατά τη συζήτηση, ο κ.Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε τόσο στο αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την άμεση έκδοση ΚΥΑ έκτακτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές – το οποίο είχε τότε γίνει δεκτό με δέσμευση του Υφυπουργού κ.Μπαλάφα κατά την επίσκεψή του στην περιοχή – όσο και στα αναλυτικά και συγκεκριμένα μέτρα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει προτείνει να ληφθούν, για την ανακούφιση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των αγροτών από τις τεράστιες ζημιές.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος επί του θέματος, ούτε καν όσον αφορά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Στην τοποθέτησησ του ο Αρκάς Βουλευτής τόνισε μετά την απάντηση που έλαβε πως περιμένει την έκδοση της ΚΥΑ στις 20 Αυγούστου και μόλις ανοίξει η Βουλή θα καταθέσει νέα ερώτηση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα ενεργειών και μέτρων της Κυβέρνησης.

[video_embed][/video_embed]