Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Oι δηλώσεις Κερέ προκάλεσαν βουτιά στο ευρώ

Η ΕΚΤ θα αυξήσει τις αγορές ομολόγων δήλωσε προκαλώντας αναταράξεις στην Ευρωζώνη

Benois_Kere_600431894

Νέα βουτιά σημειώνει σήμερα το ευρώ, μετά τις δηλώσεις του Μπενουά Κερέ ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σκοπεύει να αυξήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης τον Μάιο και τον Ιούνιο, εν όψει της αναμενόμενης περιόδου χαμηλής ρευστότητας το καλοκαίρι.

«Επίσης έχουμε γνώση των εποχικών τάσεων στη δραστηριότητα της αγοράς σταθερού εισοδήματος με την παραδοσιακή περίοδο των διακοπών από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τον Αύγουστο, που χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη ρευστότητα της αγοράς», ανέφερε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σύμφωνα με κείμενο χθεσινής ομιλίας του στο Λονδίνο.

«Εάν χρειαστεί, αυτό μπορεί να συμπληρωθεί από κάποια νέα στήριξη τον Σεπτέμβριο, όταν η ρευστότητα της αγοράς αναμένεται να βελτιωθεί ξανά. Ο ελαφρώς μεγαλύτερος όγκος αγορών που μπορεί να παρατηρήσουν οι αναλυτές της αγοράς τις επόμενες εβδομάδες, δεν σχετίζεται ως εκ τούτου με το πρόσφατο επεισόδιο ρευστότητας της αγοράς», πρόσθεσε ο Κερέ.

Μετά τη δημοσίευση της ομιλίας του, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά 1,2% στα 1,1177 δολάρια, ενώ καταγράφει νέο χαμηλό εβδομάδας έναντι του ιαπωνικού γεν στα 134,18 γεν.