Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Ολ. Κεφαλογιάννη: Το εθνικό σχέδιο τουρισμού πρέπει να έχει συνέχεια

 Η υπουργός Τουρισμού τάχθηκε υπέρ ενός debate Σαμαρά-Τσίπρα

kefalogianni

Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Βήμα FM, σημαιώνοντας παράλληλα πως το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό το οποίο έχει ακολουθηθεί μέσρι σήμερα θα πρέπει να έχει συνέχεια.

“Δουλέψαμε από την αρχή πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό και είναι πολύ σημαντικό αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια. Το λέω αυτό, διότι βλέπω από την άλλη πλευρά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κόμμα που πριν από λίγο καιρό έχει κάνει κάποιες προτάσεις για τον τουρισμό, αυτές οι προτάσεις είναι προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που είχαμε δουλέψει μέχρι στιγμής και έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Επιμένουν σε ένα μοντέλο κρατισμού, το οποίο μόνο δεινά έχει φέρει σ’ αυτή τη χώρα. Δεν αντιλαμβάνονται ούτε τι σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια ανταγωνιστική αγορά ούτε κατανοούν πώς είναι τα πράγματα.

Στα 2,5 χρόνια αυτά, στα δύσκολα αυτά χρόνια, την ώρα που κάναμε δύσκολη προσπάθεια για να ορθοποδήσει η οικονομία, δώσαμε έμφαση για να βάλουμε βάσεις και να αναπτυχθεί καλύτερα ένας τομέας στη συνέχεια. Ένας από αυτούς, είναι και ο τουρισμός”, σημειώσε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τόνισε πως η διαπραγμάτευση που θα γίνει με κυβέρνηση Ν.Δ. μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα γίνει με πολύ καλύτερα κριτήρια και προϋποθέσεις, εφόσον έχουν μεσολαβήσει οι εκλογές.

“Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα και πιο εύκολα τα πράγματα, εφόσον έχουν μεσολαβήσει οι εκλογές και έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε στο τραπέζι θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τη δική μας πλευρά και έτσι να τα διεκδικήσουμε και να τα καταφέρουμε στην κατεύθυνση που το θέλουμε εμείς. Ένα από αυτά, πιστεύω ότι είναι το θέμα του ΦΠΑ στη διαμονή. Δεν το λέω συντεχνιακά, αλλά διότι πιστεύω ότι οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να είναι χαμηλοί”, εξήγησε.

Η κ. Κεφαλογιάννη επεσήμανε ακόμη πως το δίλημμα που τίθεται για τις προσεχείς εκλογές είναι σαφές: “Στα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησης αυτής, έγινε πολύ σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο και κρινόμαστε και γι’ αυτό. Δεν θα κρύψουμε ότι μετά το καλοκαίρι του 2014 υπήρξε μια κόπωση στο κομμάτι αυτό και το κλίμα το πολιτικό δεν βοηθούσε. Ο Έλληνας πολίτης θα επιλέξει μεταξύ ενός διλήμματος που είναι σαφές. Από τη μία πλευρά, σιγουριά και σταθερότητα, μια πορεία που έχει προοπτική και ασφάλεια μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει ή μια επιλογή ανασφάλειας και αβεβαιότητας που μπορεί να βάλει τη χώρα σε μια περιπέτεια, ειδικά μετά από μια περίοδο τόσων χρόνων που σίγουρα δεν θέλουμε να πετάξουμε αυτήν την προσπάθεια και κεκτημένα που πλέον τα θεωρούμε δεδομένα. Νομίζω, λοιπόν, ότι το δίλημμα αυτό οι πολίτες το ακούν, θα ανταποκριθούν θετικά και θα επιλέξουν τη Ν.Δ”.

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού τάχθηκε υπέρ ενός debate Σαμαρά-Τσίπρα.“Πιστεύω ότι θα ήταν καλό να γίνει ένα debate, για να μπορέσουν οι Έλληνες πολίτες να δουν ακριβώς αυτά που σας λέω. Από τη μία πλευρά, τον ηγέτη της Ν.Δ. με μια σιγουριά για το πού μπορεί να πάει το πράγμα και από την άλλη πλευρά, τον αρχηγό ενός κόμματος που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ και άλλα δυστυχώς πρεσβεύει στην πραγματικότητα. Νομίζω ότι σίγουρα θα περιμέναμε να γίνει ένα τέτοιο debate, αλλά δεν είμαι εγώ που μπορώ να προτείνω κάτι τέτοιο στον πρωθυπουργό” ανέφερε.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By