Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των Νηρέα και Σελόντα απ’ τον όμιλο Andromeda Seafood

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Νηρεύς ΑΕ και της Σελόντα ΑΕ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο όμιλος Andromeda Seafood δημιουργώντας πλέον έναν μεγάλο πανευρωπαϊκό παίκτη στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέχεια των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Νηρέα Α.Ε. και της Σελόντα Α.Ε, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί, ο Γιώργος Φραγκούλης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Νηρέα Α.Ε. και αντίστοιχα ο Λεωνίδας Κολιούλης ορίζεται νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Σελόντα Α.Ε.

Ο Alex Myers (φωτό), CEO του Ομίλου Andromeda Seafood, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Νηρέα και της Σελόντα από την Andromeda σηματοδοτεί την έναρξη της επόμενης μέρας στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας με το όραμα να ηγηθούμε στη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε να δουλεύουμε μαζί, να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, να ενδυναμώνουμε τις διαδικασίες μας, συνεχίζοντας να προσφέρουμε μια ιδανική γευστική εμπειρία μεσογειακών ψαριών στους πελάτες μας και τις οικογένειές τους.

Καθώς ενώνουμε τις δυνάμεις των τριών εταιρειών μας, μοιραζόμαστε τις βέλτιστες πρακτικές και γινόμαστε πιο αισιόδοξοι από ποτέ για το μέλλον και τα αποτελέσματα που θα επιτύχει η ενοποιημένη εταιρεία».

«Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για τον Όμιλο Andromeda Seafood καθώς ολοκληρώνουμε την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα και αμέσως αποκτούμε μια σημαντική θέση στη δυναμικά αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά ιχθυοκαλλιέργειας», δήλωσε ο Thor Talseth, Chairman του Ομίλου Andromeda Seafood.

«Η απόκτηση του Νηρέα και της Σελόντα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των προϊόντων, την καινοτομία και την αποδοτικότητα της παραγωγής συμπληρώνοντας τη μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία της Ανδρομέδας στον τομέα των εξαγωγών.

Η ηγετική μας ομάδα θα επικεντρωθεί στην προσφορά ακόμη πιο βιώσιμων και καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας στους πελάτες και τους καταναλωτές μας.»

Ο Όμιλος Ανδρομέδα Seafood είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών στη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, με δυναμική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.

Ο Όμιλος Andromeda Seafood έχει αναπτυχθεί οργανικά μέσω μιας επιτυχημένης στρατηγικής εξαγοράς με περισσότερες από 10 συναλλαγές που ολοκληρώθηκαν από το 2007.

Η πιο πρόσφατη εξαγορά ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, όταν ο Όμιλος Andromeda Seafood απέκτησε τα πλειοψηφικά μερίδια του Νηρέα Α.Ε. και της Σελόντα Α.Ε., σημαντικούς εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και δύο από τις μεγαλύτερες στην Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη συμμετοχή της AMERRA Capital Management LLC (σημερινού ιδιοκτήτη του Ομίλου Andromeda Seafood) ως μετόχου της ενοποιημένης επιχείρησης μαζί με την Επενδυτική Εταιρεία Mubadala.

Σημειωτέον ότι η AMERRA είναι μία ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων που προσφέρει στρατηγικό κεφάλαιο σε επιχειρήσεις της Αγροτικής Οικονομίας στην Ευρώπη και την Αμερική με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση άνω των 2 δισ δολ.

Η Mubadala απ’ την πλευρά της, έχοντας ως μέτοχο της την κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι, επενδύει παγκοσμίως και διαχειρίζεται ενεργά ένα χαρτοφυλάκιο 841 δισ. AED (229 δισ. δολ.)

Η εξαγορά των Νηρέα και Σελόντα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΕΕ για τις συγχωνεύσεις, σε συνέχεια της συμφωνηθείσας εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων. Έχοντας λάβει όλες τις τελικές εγκρίσεις, αυτό άνοιξε το δρόμο για την εξαγορά από την Ανδρομέδα πλειοψηφικών μεριδίων στις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας

Οι τρεις εταιρείες παραμένουν ξεχωριστές νομικές οντότητες και αποτελούν θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου Andromeda Seafood.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By