Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup

Διαβούλευση για τη σύνταξη του κοινού ανακοινωθέντος

eurogroup

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup.

Αυτή την ώρα γίνεται διαβούλευση για τη σύνταξη του κοινού ανακοινωθέντος.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως γράφει στο Twitter ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Arne Delfs ο «κ. Βαρουφάκης δεν παρουσίασε κάτι συγκεκριμένο, τώρα οι εμπειρογνώμοντες θα μεταβούν στην Αθήνα».

e1f8d6204830ada313c674793ebad65a

Το σύντομο Eurogroup εξελίχθηκε σε… μαραθώνιο, καθώς, η συνάντηση κράτησε παραπάνω από τέσσερις ώρες, ενώ, μεταδίδονταν ότι δύσκολα θα ξεπερνούσε τη μια ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους η Ελλάδα βρέθηκε υπό ασφυκτική πίεση να δεχθεί μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τους συνεργάτες του να παρουσιάζουν τα σημεία της συμφωνίας-γέφυρας που προτείνουν.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι φαίνεται να εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και να ζήτησαν νούμερα από την ελληνική πλευρά τόσο για τις προτάσεις όσο και για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

eurogroup1070

Το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, διαρρέει ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και πως επικράτησε μετριοπάθεια στις τοποθετήσεις των εταίρων.

Νωρίτερα, κατά την είσοδο των υπουργών Οικονομικών, στην αίθουσα συνεδρίασης, οι δηλώσεις ήταν ψύχραιμες, αλλά καταδείκνυαν το εχθρικό κλίμα που αντιμετώπισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι περισσότεροι υπουργοί των κρατών της Ευρωζώνης μίλησαν για μια συνάντηση «πρώτης γνωριμίας» κατά την οποία θα ακούσουν τις προτάσεις της Ελλάδας, ωστόσο, οι περισσότεροι επισήμαναν τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η χώρα με τους εταίρους της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του τέσσερις αρχές για μια νέα χρηματοδοτική συμφωνία, σύμφωνα με δύο πηγές της ευρωζώνης.

Μέχρι την Δευτέρα -τουλάχιστον- πρόκειται να διαρκέσουν οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, καθώς όπως αναμενόταν, δεν υπήρξε σήμερα κάποια τελική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters ίσως να υπάρξει νέα συνάντηση για την επίτευξη κάποιου είδους συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα.

By